“Het lek is zeker nog niet boven. Maar ik hoop dat de stijgende lijn is ingezet”, begint Stephan van Asperen zijn verhaal over de tweede competitieronde. Rozenburg won van Zinkwegse Boy, een overwinning die misschien wel hoger had kunnen of moeten uitvallen. Maar gezien de matige voorbereiding, het bekertoernooi en de eerste competitiewedstrijd, waren de drie punten meer dan welkom op West.

“Het ging moeizaam. Zinkwegse Boys is geen goed team en wij waren niet overtuigend. We wilde niet voor elke bal gaan”, gaat de doelman van Rozenburg verder met zijn verhaal. “We waren terughoudend misschien wel een beetje bang. Veel wisselingen in de ploeg en dan ook een beetje pech. Paal, lat ballen op de keeper. Overigens als hij gewoon blijf staan heeft hij ze ook, zo spectaculair was dat allemaal niet. Misschien logisch gezien de voorgaande wedstrijden maar dat moet ook een keer klaar zijn, we moeten daar wat meer volwassen in zijn. Elke wedstrijd is een nieuwe kans, daar kan en kunnen we laten zien dat de wil om te winnen er weer is. Dan hadden we nogal wat wijzigingen. Deels door blessures en voorin werd er te weinig gebracht, wellicht een statement van de trainer. Dit keer pakte de keuzes van de trainer goed uit. Maar als Joel en Lennart vorige week hadden gespeeld, hadden we die fouten dan niet gemaakt? Ik weet het niet, maar denk het wel. Tegen Zinkweg scoren we in de beginfase ook niet en met een sporadische uitval van Zinkweg stonden we even niet scherp en dat werd ons fataal. Ik loop met die speler mee om de hoek te verkleinen, hij tikt die bal iet te ver vooruit en dacht nu is die knikker voor mij. Ik raak hem amper maar krijg wel een penalty tegen maar geen geel. Was niet zo’n actie als twee jaar terug tegen GOZ. In eerste instantie kon ik die bal er nog uithalen (foto) maar hij was zo snel bij die bal, daarna kansloos. Ik tikte die bal niet vergenoeg naar de zijkant. Dan gaat er wel door je hoofd ‘het wordt toch niet zo’n middag’, kansen creëren niet scoren penalty tegen wel een doelpunt maar het werd gelukkig anders. De kansen die we creëerden en kregen konden we in de tweede helft wel afstraffen en dat is positief.”

De keeper over ‘wel of geen muur’

“Dat heeft met heel veel dingen te maken. Als de bal een meter of 25 weg ligt helpt een muur niet meer zo. Behalve als er zo’n speler rondloopt zoals bij DRL de afgelopen week met een heel hard schot. Die schiet strak en hard dan helpt een muur wel en kan je zo’n speler naar een hoek dwingen. Maar heb je een speler als Bryan van der Laan, die krult ze er uit alle hoeken en standen in, muur of geen muur. Ik word helemaal gek van een muur, ik zie de bal liever vroeger aankomen. Verdedigers naar de zestien of als het kan er zelfs overheen. Het doel moet zijn om een speler te dwingen een kant te kiezen of als een bal van de zijkant komt naar de rand van de zestien. Je moet een speler dwingen iets te doen wat jij wil en tijd winnen om te reageren, soms met en soms zonder muur.”

De andere wedstrijden in speelronde

De doelman had drie wedstrijden goed voorspeld de afgelopen week dus ook daar is progressie geboekt. NSVV- Botlek 5-0? “Van Botlek niet verwacht. Liepen ook nog tegen een rode kaart aan (Oud Rozenburger Jamal Abdalla, red.) Overtuigend van NSVV een ploeg waar we rekening mee moeten houden.”

Voorspelling competitieronde 3

thuis

 

uit

voorspelling

Binnenmaas

-

Zwervers IJVV

1

Botlek

-

Rockanje

2

SV Charlois

-

Rijnmond HS

2

DRL

-

GHVV'13

1

‘s Gravendeel

-

Rozenburg

2

Pernis

-

NSVV

2

Zinkwegse Boys

-

NBSVV

2

Gelijk spel van RHS tegen NBSVV? “Knap van NBSVV, ook nog met tien man aan het einde. RHS lijkt weer heel wisselvallig te presteren. Als RHS in goeden doen is mogen ze thuis niet verliezen van NBSVV, of we schatten de krachtsverhoudingen slecht in.” ’s Gravendeel scoort zes keer tegen de Zwervers! “Zwervers komen uit de vierde klasse en schat ik niet heel hoog in. Veel doelpunten, ’s Gravendeel onze tegenstander van zaterdag, we zijn gewaarschuwd, vorig seizoen ook een lastige pot. We zullen kort moeten staan, druk geven en fel moeten zijn.” Binnenmaas blijft winnen. “Ja lijkt de te kloppen ploeg te worden. Als ik naar de top van de ranglijst kijk zullen er nog wel wat veranderingen komen. Of hebben we vorige week verloren van de koploper.”

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.