Zelf zijn de wilde haren er bij de doelman van Rozenburg wel een beetje af. Als vader van twee dochters moet hij ook wel een beetje het goede voorbeeld geven. Was hij vroeger nogal eens bij een opstootje op het veld, is dat nu een stuk minder. Maar als je naar de keeper kijkt tijdens de wedstrijden verraad zijn lichaamstaal soms toch wat er van binnen leeft. “Bloedirritant voor mij heeft het wel wat”, vertelde de doelman in ons wekelijks gesprek.

Stephan van Asperen:”Dit moest een winstpartij worden maar oppassen voor onderschatting”

“Botlek had veel geblesseerde spelers, ook nog een keeper opgestapt. Dan ga je uit van een winstpartij met Rozenburg, maar natuurlijk oppassen voor onderschatting. De trainer van Botlek was na de wedstrijd ook verbaast over hoe wij speelden. We speelde met de angst in de broek om te verliezen en dat gaf hun juist de moed om er vol voor te gaan. Bij Botlek waren er jongens die nog nooit in een eerste elftal hadden gespeeld en in plaats van gelijk vol de druk erop laten we ze lekker spelen. Dan zie je toch dat bij ons de wil om te winnen ontbreekt. Bij Botlek zag je dat wel ook al kwamen er spelers uit het tweede en de A jeugd. De trainer gaf dat ook al aan. Als je niet met de instelling het veld ingaat om te winnen wordt het een heel moeilijk jaar. Kan je nog zoveel kwaliteit in de ploeg hebben maar dan ga je niet veel punten pakken. Het lijkt wel of wij denken het komt wel, we winnen wel even. In de 3e klasse is het ook bikkelen en erin klappen en dat hebben we niet gedaan. En dan wil ik het over de persoonlijke fouten niet hebben. Als je zulke foute beslissingen neemt of zulke fouten maakt valt daar niet tegenop te voetballen en ook als keeper kan je dat niet voorkomen. Voor mij waren het 4 persoonlijke fouten. We krijgen zelden een doelpunt uit een corner, zaterdag laten we een man lopen en die kopt hem zo in de kruising. We zijn niet scherp en dan komen blessures om de hoek kijken. Die tweede verliezen we de bal op het middenveld, John Acon is razendsnel, als je die niet kan houden moet hij liggen en niet wachten tot de zestien. Acon haalt de achterlijn en Charlo Hasselt staat vrij in de zestien en tikt hem binnen. We creëren zelf weinig maar na de rust kan het zomaar anders zijn. We kregen een beetje grip op de wedstrijd en dan scoren zij de 3-0 door gestuntel in de zestien van ons. Elroy wacht te lang met het weg roeien van de bal schiet de bal tegen Acon aan en die is zo snel als het licht en komt één op één bij mij. Heb in een flits nog wel gedacht aan een overtreding maar dan ga ik er met rood af en daar worden we de komende week ook niet beter van. Die vierde komt John Acon tussen 4 of 5 spelers, je hoeft hem net dood te schoppen, dat zeg ik niet, maar voorzichtig neerleggen mag ook, nu gaat het balletje tussen een paar staken door en kan hij de 4-0 maken. Als het voetballend niet lukt moet het anders en dat hebben we zaterdag niet laten zien. Je kan wel een wedstrijd goed spelen maar de week er na moet je er ook staan. Er moet iemand opstaan die het spul bij de hand neemt, anders wordt het een moeilijk en vooral verloren jaar. Het verschil tussen de ene en de andere week zijn zo groot, dat gaat helemaal nergens meer over. Het wordt nu echt tijd om in de spiegel te kijken.”

De keeper over spitsen

“Als ze veel scoren mogen ze van mij bloedirritant zijn. Van Zlatan Ibrahimovic kan ik wel genieten. Helemaal gek, bloed onder je nagels vandaan halen. Als keeper kan je daar slecht tegen wapenen. Beresterk en score aan de lopende band. Hij maakt verdedigers helemaal gek en die gaan dan domme dingen doen. Ronaldo is ook zo’n vervelend ventje, arrogantie ten top. Ik hou daar van. Als ze veel scoren mogen ze van mij echt bloedirritant zijn. Suarez is ook zo’n irritant heerschap, dat bijten gaat me te ver, maar ze brengen verdedigers tot wanhoop. Dat gedoe is een deel van hun spel. Kunnen niet alleen goed voetballen, maar ook met randzaken bezig en kunnen daar een wedstrijd mee beslissen. Zo’n Suares trekt zijn shirt kapot in de 93e minuut omdat hij een kans mist. Ik heb wel wat met die bloedirritante spelers. Het zijn hoofdzakelijk spelers van nu, van vroeger ken ik ze niet. En natuurlijk zijn Lewandowski, Neymar en Messi ook hele goede spitsen, maar meer in de categorie ideale schoonzoon.”

De andere wedstrijden in speelronde 6

Dat Rockanje opeens gelijk speelt tegen Binnenmaas is toch bizar. “Zeker, ik heb met wat spelers van Rockanje gesproken en vonden Binnenmaas wel meevallen.

thuis

 

uit

voorspelling

SV Charlois

-

Zinkwegse Boys

2

GHVV'13

-

sGravendeel

1

NBSVV

-

DRL

1

NSVV

-

Zwervers IJVV

3

Rijnmond HS

-

Botlek

1

Rockanje

-

Pernis

1

Rozenburg

-

Binnenmaas

1

Maar kan ook onderschatting zijn van Binnenmaas. Knap van Rockanje een puntje tegen vooraf een titelkandidaat. Lijkt het erop dat Binnenmaas maar niet zomaar kampioen wordt. Charlois wint van DRL. “Ja, Charlois doet het tot nu toe goed. Vorig jaar kende ze ook zo’n periode, of ze dit volhouden? Dat ’s Gravendeel niet kan winnen van NBSVV vind ik zeer opmerkelijk. Het is een competitie waar echt geen pijl op te trekken is. Zeker niet in de voorspellingen, ik had er 1 goed de afgelopen week. Percentage na 6 wedstrijden onder de 50 procent.”

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.