Een prachtig resultaat in een aantrekkelijke wedstrijd afgelopen zaterdag in Oostvoorve tegen OVV. De eerste prijs is binnen, spelen in de nacompetitie met kansen op promotie naar de tweede klasse. De puzzelstukjes lijken in elkaar te vallen, goed draaiend elftal waarvan er al een aantal spelers hebben toegezegd ook volgend seizoen op West te willen spelen. Een kern met succesvolle Rozenburgers, aanstormende jeugd en spelers die zich in de loop der jaren thuis voelen op West en langer willen blijven. Een trainer die hoofd- en bijzaken kennelijk goed weet te scheiden en niet gevoelig is voor een vijfde colonne. Maar wel op wedstrijddagen prestaties verlangt.

De druk kan niet van de ketel…....

Maar er komt nu een belangrijke periode aan en de druk kan zeker niet van de ketel op West. Het grote gevaar van de euforiestemming is de gedachte dat het allemaal wel goed komt en de nacompetitie behaald is. En vooral nu zal moeten blijken of Nauta zijn ploeg op scherp kan houden. Op de bank zullen spelers zitten die ergens anders misschien wel in de hoofdmacht zouden kunnen acteren, maar meer dan belangrijk zijn voor dit Rozenburg zelfs als ze maar voor vijf minuten worden ingezet. Afgelopen week toonde Rozenburg ook met een aantal wisselingen op diverse posities een prima wedstrijd te kunnen spelen. Maar blijven de bankzitters de ploeg steunen? Beseffen ze dat ze belangrijk zijn voor dit Rozenburg. Kunnen spelers in het belang van het elftal op posities spelen waar ze liever niet spelen. En kan Rozenburg het Binnenmaas nog moeilijk maken in de strijd om het kampioenschap. Aanstaande zaterdag moet blijken hoe het er echt voorstaat op West. Scherp zijn tegen OVV ging bijna vanzelf daar had Nauta een makkie, maar nu zal moeten blijken of zijn spelers echt voor hem door het vuur gaan. Ploegen die de derde periode winnen, behalen vaak goede resultaten in de nacompetitie en zitten in een flow. Ploegen die de tweede periode winnen en het een aantal weken laten versloffen komen in een neerwaartse spiraal en kunnen moeilijk weer scherp zijn op het bal van de nacompetitie. Zaterdag voor coach van Rozenburg, Peter-Marcel Nauta, een wedstrijd tegen zijn oude ploeg De Jonge Spartaan en verder kijken met de coach waar de concurrentie aan de bak moet.

 

Familie wordt bedankt voor de onvoorwaardelijke steun.

Peter-Marcel Nauta

“De Jonge Spartaan – v.v. Rozenburg was destijds het begin van een uitstekende serie van 10 ongeslagen wedstrijden, waarvan er negen in winst werden omgezet en 1 gelijk gespeeld. Die reeks heeft ons gebracht waar we nu zijn, met als kroon op het werk de periode titel en de bijbehorende ticket voor de nacompetitie. Het behalen van de doelstelling geeft een bepaalde rust, maar de selectie is ambitieus en wil de titelstrijd met Binnenmaas graag aan gaan. Het is daarom zaak om zaterdag weer met beide voetjes op de vloer te staan, de komende 2 wedstrijden zijn namelijk van cruciaal belang in het vervolg van de competitie. Zeker met het oog op het programma van de concurrentie, a.s. zaterdag speelt Binnenmaas bij Den Bommel en op 16 maart ontvangen zij OSV, dat als een derby bestempeld kan worden. OSV daarentegen ontvangt a.s. zaterdag GHVV, dat is geen makkelijke opgave, waar OVV angstgegner Vierpolders treft en op 16 maart de zeer lastige uitwedstrijd bij Rijnmond Hoogvliet Sport speelt. In de heenwedstrijd gaven we veel te veel kansen weg, maar wisten we door een enorme vechtlust en effectiviteit in de 2e helft de wedstrijd toch te kantelen, misschien iets teveel van het goede uiteindelijk, maar zoals de trainer van NOAD vorig seizoen tegen me zei, nadat we 90 minuten rond hun zestien hadden gespeeld en in de 88e minuut de 0-1 binnen kregen,  ”Er wordt niet alleen met mooie vrouwen getrouwd.” Het kansen weggeven is inmiddels aardig onder controle, met 22 tegendoelpunten hebben we de op één na minst gepasseerde verdediging, ter vergelijk vorig seizoen stond de teller na 17 wedstrijden op 41 tegendoelpunten. Zaterdag verwacht ik een heerlijke pot voetbal met twee aanvallend ingestelde teams, waarbij De Jonge Spartaan uiteraard met een overwinning wil starten in de 3e periode om de sportieve ambities kracht bij te zetten. Rozenburg wil de achtervolging op Binnenmaas voortzetten en om dat te realiseren telt alleen een overwinning, OVV was mooi maar is geweest, de focus ligt nu op de komende tegenstander en dat is De Jonge Spartaan.”

We hebben het geflikt!!!!!

Floris van den Heuvel (zaterdag weer bij de selectie) en Vince Lissenberg waren vorige week niet fit. Sander Kraaijeveld en Paul Santa op vakantie of net terug. Onur Zaif terug op het trainingsveld. Is Bethslot Woldeamanuel hersteld van een aanslag op de enkels tijdens OVV? Gaat Nauta terug naar zijn opstelling met Arkenbout centraal en blijft Jordie de Groot op het middenveld. Laat de coach Maik den Ouden staan (blijft ook volgend seizoen voor het vlaggenschip spelen, bron website vvR) Peter-Marcel Nauta heeft meerdere keuzes. Voor ons is het koffiedik kijken en dat laten we voor wat het is. Nauta wilde er niets over kwijt. Afgelopen zaterdag was Hans de Heer, trainer De Jonge Spartaan, aandachtig toeschouwer in Oostvoorne en kent de coach van de ploeg uit Middelharnis Rozenburg ook nog uit de tijd dat hij met NBSVV en Rockanje in de zelfde competitie uitkwam. De Heer zal genoeg gezien hebben ging 10 minuten voor tijd al weg uit Oostvoorne. Aan de voorbereiding van de beide coaches zal het dus niet liggen. Voor de uitvoering wordt er op 9 maart afgetrapt om 14:30 uur op sportpark West. Daar zal veel duidelijk worden.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.