Is dan het verhaal op West ‘Je kunt niet verder springen dan je polsstok lang is’. Teleurstelling op teleurstelling is het dit seizoen bij de Rood Gelen van sportpark West. Het diepte punt misschien wel afgelopen zaterdag aan de Zuiderparkweg in Rotterdam waar Rozenburg, bij een directe concurrent, in de slotfase een 2-4 voorsprong weggaf en met 5-4 verloor. En de vraag is nu, is de gifbeker nu helemaal leeg of moeten we ons opmaken voor nog erger. Zaterdag komt Sparta naar West. In de heenwedstrijd was Rozenburg niet de mindere, zelfs de bovenliggende partij. Maar daar krijg je geen punten voor.

En als het nog erger kan of moet, wat is dan precies erger. Kunnen de Rood Gelen degradatie nog afwenden of lijken de mannen van West af te stevenen op een seizoen dat eindigt met degradatie. Als Rozenburg de punten zo makkelijk weggeeft als afgelopen zaterdag in Rotterdam, een denkbaar scenario. Of is in een gunstiger geval de nacompetitie nog haalbaar. Of wie gelooft nog in handhaving op West in de reguliere competitie. Nu zijn de wonderen de wereld nog niet uit en er zijn nog wedstrijden te spelen, in theorie is alles nog mogelijk. Maar dat scenario van niet degraderen en geen nacompetitie is toch wel de moeilijkste van de drie. Maar coach Peter-Marcel Nauta bracht Rozenburg naar de tweede klasse, op spectaculaire wijze in zijn eerste jaar op West. Waarom zou hij Rozenburg er nu niet kunnen houden? De deur van de escaperoom staat nog steeds op een kiertje, ook na Charlois van afgelopen zaterdag. Als sportenrozenburg zien we alle wedstrijden van Rozenburg. Kwaliteit? Als we terugkijken is Rozenburg nooit weggespeeld, oke DCV hoor ik u denken klopt wel dat was er één. Op West 0-6. Wel krijgt de ploeg ongelofelijk veel doelpunten tegen, na 18 wedstrijden moesten de keepers van Rozenburg al 57 keer de bal uit het netje halen. Is dat dan een te kort aan kwaliteit? Of willen de Rood Gelen het te vaak voetballend oplossen en staat ‘de bal mag ook de schapendijk op’ niet in het script van vooral de verdedigers. Er zijn maar 5 ploegen die meer doelpunten hebben gescoord dan Rozenburg, tenminste tot nu toe dit seizoen, ontbreekt het daar dan aan kwaliteit? En was er een periode dat coach Nauta niet veel keuzes had, maar blij was als hij er weer 11 op het wedstrijdformulier had staan. Je kunt nu eenmaal niet verder springen dan je polsstok lang is. En is die stok dan uiteindelijk te kort? Of misschien is de druk er nu wel vanaf en kan Rozenburg nu vrijuit spelen. En dan kan het zaterdag zomaar anders zijn. Kwaliteit en ervaring komen altijd bovendrijven. En een kat in nood maakt rare sprongen. Of Sparta daar het eerste slachtoffer van wordt?

Peter-Marcel Nauta: “We blijven strijdbaar tot het einde”

“Zolang er nog mogelijkheden zijn, blijven we er voor gaan. Zaterdag de wedstrijd tegen Sparta. Ik denk dat we uit een hele goede wedstrijd hebben gespeeld. Zelfs in ondertal waren we veruit de betere ploeg. Ook in deze wedstrijd hebben we de doelpunten makkelijk weggegeven. De klap van afgelopen week hebben we wel verwerkt. We hebben een prima trainingsweek achter de rug waarop alle spelers aanwezig waren. Dat duid er ook op dat we nog niet opgeven. Er zijn nog 8 wedstrijden te spelen, 24 punten. We weten dat we ook afhankelijk zijn van andere teams. We gaan er alles aandoen om morgen Sparta weer partij te geven zoals in Rotterdam en er nu wat aan over te houden. Zolang het nog niet onmogelijk is blijven we er voor gaan. Veel zal er niet veranderen in het team van de laatste weken. Bryan van der Laan zal terugkeren in de basis. We blijven strijdbaar, honderd procent.”

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.