Uiteindelijk een simpele overwinning van Spirit in Ouderkerk aan den IJssel, afgelopen zaterdag. Na 90 minuten stond er 5-0 op het scorebord. Dinsdagavond (10 mei) komt voor de competitie FC Binnenmaas op bezoek, een lastige tegenstander voor Rozenburg. En als we naar het verdere programma kijken van het ‘Vlaggenschip, van West, CWO thuis, DCV uit, Deltasport thuis en Alexandria uit, wordt het er niet makkelijker op. De enige hoop is Deltasport achterhalen al het andere is of lijkt in ieder geval een utopie.

De middelen zijn schaars of niet beschikbaar, dat is waar ze op West mee moeten leren leven. De wereld veranderd en daar wordt Rozenburg ook mee geconfronteerd. Voetbal is dan wel ‘de belangrijkste bijzaak in het leven’ als we de experts mogen geloven, maar er zijn meer zaken belangrijk geworden. We kunnen langer en voor sommigen vaker op vakantie. Ook leven we meer en meer in een ‘twenty-for Seven maatschappij. Sport lijkt niet langer een vrijbrief voor verlof. Fijn dat de supermarkt ook in het weekend open is, maar dat heeft ook een keerzijde. De jeugd verdient er een zakcentje. Is dat dan misschien de reden dat er geen A- jeugd beschikbaar is? Huishoudens bestaan tegenwoordig uit tweeverdieners, dat wil niet zeggen dat alles thuis al geregeld is en partners, dus ook soms voetballers, er ook nog wat taken bij hebben. Het is zoals het is, gebruiken we dan maar weer een uitspraak van trainer/coach Peter-Marcel Nauta. Maar dinsdagavond komt FC Binnenmaas op bezoek, een ploeg die nog volop mee doet voor de derde periode. Een lastige klus voor Rozenburg, dat staat wel vast. In de uitwedstrijd werd het 4-3 voor Binnenmaas. Voor Lars Bekker een wedstrijd om nog even aan terug te denken. Hij vierde zijn debuut, toen nog 16 jaar, met twee doelpunten. Bryan van der Laan was zeer te spreken over het talen Lars Bekker na de wedstrijd, “Ik zag Lars (Bekker, red.) vertrekken en leg die bal goed weg, en hij maakte het prachtig af. Die tweede ook mooi, complimenten voor Lars die staat er gelijk. Mooi om te zien en goed voor de toekomst. Maar hij staat er nu ook en is pas 16 jaar.” De derde treffer voor Rozenburg kwam van de voet van Bethslot Woldeamanuel. Drie doelpunten in een uitwedstrijd waren niet voldoende voor een punt of punten.

Rozenburg heeft het vizier op Deltasport, al het andere is wel heel lastig geworden. Deltasport speelt thuis tegen Strijen en dat is op voorhand voor de ploeg uit Vlaardingen niet een wedstrijd waar ze kansloos zijn. De andere ploeg onder de rode streep is Charlois. Die ploeg moet naar DCV, een ploeg in de race voor het kampioenschap. Of er voor Charlois daar punten te halen zijn? Maar Rozenburg zal eerst zelf punten moeten pakken anders wordt het een bijna onmogelijke opgaaf, zeker als Deltasport punten gaat pakken tegen Strijen.

 

Foto: Lars Bekker in de heenwedstrijd tegen Binnenmaas.

 

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.