Als Rozenburg nog kans wil maken op de nacompetitie moeten er zaterdag tegen CWO punten worden gepakt. Op het programma staat ook de wedstrijd Charlois tegen Deltasport. Twee clubs die net als Rozenburg onder de rode streep staan. Het gaatje naar nummer 12 Charlois is al 6 punten en naar Deltasport op plaats 13 is 2 punten. Deltasport heeft nog de gestaakte wedstrijd tegen Sparta. Daar wacht de KNVB al weken met een uitspraak?

De stand bij die gestaakte wedstrijd, tussen Sparta en Deltasport, was 1-1. Het tumult dat ontstond door twee rode kaarten aan de zijde van Deltasport was de reden voor de scheidsrechter om er mee te stoppen. Althans dat is wat er naar buiten is gekomen. Voor Rozenburg en het verloop van de competitie, onderin de tweede klasse D, belangrijk dat die wedstrijd wordt uitgespeeld of wat de KNVB daarin dan ook beslist. Het was een wedstrijd uit speeldag 18 en zaterdag staat speelronde 23 op de rol. De wedstrijd, of het restant, staat nu geplant op 24 mei aanstaande.

Zaterdag CWO, een wedstrijd waar Rozenburg als het de kleine kansjes vast wil houden op nacompetitie zal moeten winnen of in ieder geval een punt op West moet houden. In de heenwedstrijd ging het helemaal mis. Rozenburg verloor met 6-1 in Vlaardingen. Twee eigendoelpunten en al vroeg in de wedstrijd een penalty tegen. En in Vlaardingen stonden ook paal en lat in de weg voor een goed resultaat voor de rood gelen. CWO staat op plaats 5 op de ranglijst. Afgelopen twee wedstrijden verloor CWO van Spirit en Hellevoetsluis beide met 3-1, maar won recent wel van DCV in Capelle aan den IJssel met 0-1 . Een lastige klus voor Rozenburg, een ploeg in de hoek waar de klappen vallen.

Peter-Marcel Nauta

“Aanstaande zaterdag v.v. CWO de huidige nummer 5 op bezoek op West, een plek die zij delen met Cion en Binnenmaas. De uitwedstrijd was een bijzonder matige prestatie van onze kant, met name in de eerste helft gaven we niet thuis en uiteindelijk stond er na 90 minuten een ontluisterende 6-1 op het bord. Afgaande op de inspanningen van de laatste weken moeten we in staat zijn om in de return een ander Rozenburg te laten zien. De spelers steken veel energie in de wedstrijden en ik denk dat we veel meer verdiend hadden dan we hebben gekregen. Het is teleurstellend als je telkens de deksel op je neus krijgt, maar des te knapper dat de jongens telkens weer opstaan en opnieuw er alles aan willen doen. Dinsdag was hier weer een mooi voorbeeld van, meer verdienen maar uiteindelijk niks krijgen, maar de koppies gaan weer omhoog en zaterdag willen we wat goed maken ten opzichte van die eerste competitiewedstrijd. De schorsing van Bryan van der Laan (opgelopen in de wedstrijd tegen Binnenmaas, red.) is vervelend, maar achterom kijken heeft geen zin. Gaatje naar Deltasport is nog steeds maar 2 punten en met nog 4 wedstrijden te gaan is een plek voor PD nog steeds te bemachtigen, zaterdag dus weer een strijdlustig Rozenburg.”

Voorlopig staat het vizier van Rozenburg op Deltasport. Hier het programma van de resterende wedstrijden voor Rozenburg en Deltasport

Rozenburg

       

Deltasport

   

datum

thuis

 

uit

 

thuis

 

uit

14-05-2022

Rozenburg

-

CWO

 

Charlois

-

Deltasport

21-05-2022

DCV

-

Rozenburg

 

Deltasport

-

CION

24-05-2022

       

Sparta

-

Deltasport

26-05-2022

Rozenburg

-

Deltasport

 

Rozenburg

-

Deltasport

04-06-2022

Alexandria

-

Rozenburg

 

Deltasport

-

Binnenmaas

Het gaatje naar de derde club onder de rode streep, Charlois, is inmiddels opgelopen voor Rozenburg tot 6 punten. En om dat gat te dichten? Charlios speelt nog thuis tegen Deltasport, uit tegen Spirit, thuis tegen Alexandria en uit tegen CWO.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.