Rozenburg zit in de hoek waar de klappen vallen. Afgelopen zaterdag tegen OHVV was de ploeg van de vertrekkende trainer Peter-Marcel Nauta zeker niet de mindere. Maar door een goed uitgevoerde counter in de slotminuten bleven de Rood Gelen voor de derde keer op rij met lege handen. OHVV won met 1-2.

Voor de wedstrijd de mededeling dat Rozenburg aan het eind van het seizoen afscheid gaat nemen van trainer Peter-Marcel Nauta. Vijf seizoenen stond Nauta aan het roer op West, maar daar komt dus na dit seizoen een einde aan. Zaterdag stond Rozenburg voor de zware opgaaf in de thuiswedstrijd tegen OHVV. De eerste keer dat OHVV en Rozenburg elkaar zouden treffen in competitieverband. OHVV, een club die uit het zondagvoetbal komt en een aantal seizoenen geleden naar het zaterdagvoetbal is overgestapt. Bij OHVV wel een vleugje rood geel. OHVV-trainer Mark van Os stond ook op West in het verleden aan het roer. Joshua Stout heeft in de jeugd bij Rozenburg gespeeld en doelman Wouter Bloothoofd stond op West ook kortstondig onder de lat. Sentimenten die tijdens de wedstrijd zeker niet meer golden. Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd ging het mis voor Rozenburg. Een ogenschijnlijk eenvoudige bal wordt door doelman Benny van der Meer verkeerd in geschat en mist de bal compleet waardoor Rowan van Heijst de stand op 0-1 brengt. De Rood Gelen moeten even herstellen van deze vroeg opgelopen achterstand. De ploeg van West blijft wel naar de gelijkmaker zoeken, maar OHVV weet de aanvalsdriften van Rozenburg te beteugelen. Echt veel uitgespeelde kansen komen er dan ook niet voor beide ploegen.

Rozenburg doelman Benny van der Meer blijft met een enkelblessure in de kleedkamer achter en Silvio Spiessens net terug van een wedstrijd met Rozenburg 2 moet onder de lat. De tweede helft kenmerkt zich vooral door strijd en inzet van de thuisploeg, waardoor OHVV moeite had om zich onder die druk uit te spelen en moest vaak ver terug in de eigen gelederen. In de 53e minuut de gelijkmaker door BethslotWoldeamanuel, 1-1. Rozenburg wilde meer en bleef de druk opvoeren en OHVV vaak terug in de eigen zestien. Als Rozenburg in de slotfase dan alles uit de kast haalt om de punten op West te houden loopt de ploeg van Nauta tegen een counter met gevolgen aan. Invaller Jonathan Francisca wordt met een verre pass de ruimte ingestuurd en op zijn inzet heeft doelman Silvio Spiessens geen antwoord. Tegen de verhouding in dat zeker. Maar wel het derde verlies op rij voor Rozenburg.

Aanvoerder Nick de Bil

Ja, dit was niet verdiend. We beginnen goed aan de wedstrijd, we zochten de vrije man. OHVV dekte niet door dus we konden ook voetballen. De passing was niet altijd zuiver waardoor je niet tot grote kansen kan komen. Je voelde tot dat doelpunt dat we een overwicht hadden. Ja, Benny (van der Meer, red.) gigantisch veel tegengehouden de laatste weken en dit kan ook een keer gebeuren. Hij loopt er onderdoor, pijnlijk. Daarna zijn we het even kwijt, maar kregen toch niet veel gevaarlijke situaties tegen. Laatste kwartier van de tweede helft kregen we het heft weer in handen en kregen ook een paar goede kansen. Een balletje voorlangs waar niemand is Stefano (Tavares, red.) die net niet goed uitkomt. We kwamen goed de kleedkamer uit denk ik. De eerste tien minuten wisten ze volgens mij niet waar ze het zoeken moesten. Daar komt dan ook dat doelpunt uit en dacht ik dit potje gaan we uithalen. We waren echt de bovenliggende partij en dan krijg je in de slotfase zo’n doelpunt tegen. Ongelofelijk.”