Na een kleine winterstop weer achter de pc, dit keer toch met gemengde gevoelens. Een moment dat je beseft dat alles zomaar anders kan zijn. Een inktzwarte dag voor v.v. Rozenburg en vooral voor de familie De Heer. ‘Opeens staat de wereld stil, plotseling ben je er niet meer’ staat op het overlijdensbericht van Karin de Heer, kantinebeheerder op sportpark West. Meer dan twintig jaar het gastvrije en vriendelijke gezicht van v.v. Rozenburg. En dan opeens veel te jong, ze was nog maar 60 jaar, een kil bericht Karin is overleden. Verslagenheid, woorden schieten tekort. Dan wil je wel meer schrijven, maar weet niet zo goed wat.

 Naar de aanloop van het seizoen 2012-2013 hadden we een interview met Karin over haar werk voor de plaatselijke voetbalvereniging. ‘Karin de Heer de spil in de kantine …’ stond er boven het artikel. Karin vertelde daar over de uitdaging die ze zag om aan die klus te beginnen. Karin was toen al enkele jaren beheerder van de kantine. En ook over het werk, vooral achter de schermen en wat er zo allemaal komt kijken om een kantine van een grote voetbalvereniging te kunnen beheren. Bestellingen, afleveringen, de vriezers en koelapparatuur, de barbezetting, hygiëne in de keuken waren maar een paar zaken die in handen waren van Karin de Heer. Het artikel eindigde met ‘Het runnen van een kantine van een topvereniging als v.v. Rozenburg is een flinke klus en kunnen met trots zeggen dat het er erg gezellig en plezierig toeven is en daar in is (helaas nu was) Karin de Heer een erg belangrijke schakel.’ En die schakel is nu voor altijd verbroken.

De winterstop

De winterstop vaak in het teken van een trainingskamp. Het lijkt er steeds meer op dat je er zonder trainingskamp niet meer bij hoort. Toch nog wel wat opmerkelijke zaken in de winterstop. Het trainerscarrousel draait op volle toeren. Dat Mark van Os ook het volgende seizoen aan het roer aan de Brielsestraatweg staat is geen verrassing. Van Os staat met Hellevoetsluis op plaats 4 op de huidige ranglijst in de tweede klasse, en dat er nog meer inzit, is niet is zeker niet ondenkbaar. Verrassend was wel het bericht dat Ronard Venekamp Rozenburg na dit seizoen gaat verlaten. Het leek een combinatie voor meerdere jaren waar al na een jaar een einde aan komt. Bij OHVV had Peter-Marcel Nauta een contract voor twee jaar en dus ook volgend seizoen met zijn ploeg werken aan de stap naar de derde klasse, of gaat Nauta dat kunstje dit seizoen al verwezenlijken. We gaan binnenkort zeker nog in gesprek met de spelers die we dit seizoen volgen en wat hun plannen zijn. Voor de ene vereniging is het zoeken naar geschikte locaties, als buiten trainen niet mogelijk is. De andere zoekt de zon op met een veredeld schoolreisje, oftewel trainingskamp. De eerste inhaalwedstrijden staan alweer op het programma. Zo gaat Hellevoetsluis op bezoek bij SCOD (wedstrijd inmiddels afgelast) en staat er voor OHVV een thuiswedstrijd tegen GHVV op het programma. Een wedstrijd die overigens op het sportpark van GHVV wordt gespeeld. GHVV een ploeg waar Rob Vuik aan zijn laatste seizoen bezig is. Volgend seizoen staat Tom Larsen daar aan het roer. Rozenburg dus ook weer op zoek naar een nieuwe trainer. Het is er de tijd voor, het trainerscarrousel draait op volle toeren. Alhoewel er toch ook wel weer wat trainers zijn uitgestapt en al een nieuwe uitdaging hebben gevonden. Is haast geboden of is geduld een schone zaak.