Tegen een matig spelend OVV kon Rozenburg de punten ook niet op West houden. Aanvallend magertjes van de thuisploeg. Verdedigend de doelpunten simpel weggeven. Een bal tussen de palen was een zeldzaamheid, en daardoor een rustig middagje voor de doelman van OVV. Spits en aanvoerder Nick de Bil lijkt naar het einde van het seizoen te snakken en hij is niet de enige. Rozenburg maakt geen haast met het aanstellen van een nieuwe trainer, althans dat lijkt zo, maar de scenario’s zijn al uit de kast getrokken. Erik van de Ridder maakt het seizoen af bij de ploeg van West. Maar hoe nu volgend seizoen, in de vierde- en vijfde klasse is er een andere licentie mogelijk/nodig en die heeft Rozenburg in huis. Niet alleen spelers uit de eigen gelederen, maar nu ook een trainer. Als de fotograaf van het AD de spelers- en trainersbank van Rozenburg bezoekt, en de interim-trainer voor de lens wil, kan de rest ingevuld worden.

Lees meer: De vierde klasse lijkt voor Rozenburg niet als een nederlaag

Na een kleine winterstop weer achter de pc, dit keer toch met gemengde gevoelens. Een moment dat je beseft dat alles zomaar anders kan zijn. Een inktzwarte dag voor v.v. Rozenburg en vooral voor de familie De Heer. ‘Opeens staat de wereld stil, plotseling ben je er niet meer’ staat op het overlijdensbericht van Karin de Heer, kantinebeheerder op sportpark West. Meer dan twintig jaar het gastvrije en vriendelijke gezicht van v.v. Rozenburg. En dan opeens veel te jong, ze was nog maar 60 jaar, een kil bericht Karin is overleden. Verslagenheid, woorden schieten tekort. Dan wil je wel meer schrijven, maar weet niet zo goed wat.

Lees meer: Een bedroefd begin van 2024

Je mag me ook een mooi weer fietser noemen en dan zit je er niet zover bij vandaan. In de schuur twee racefietsen die niet dagelijks gebruikt werden, of eigenlijk nooit. Een keertje optillen en denken lekker licht dingetje. De oudste van de twee, erg hoog in de schuur dat wel, heeft me op één dag van Rozenburg naar Köln, of zoals jullie misschien liever lezen Keulen, gebracht. Dat plaatsje waar je het ook wel eens hoort donderen. Dat waren nog eens tijden. Naar Antwerpen en terug voor een tochtje van 220 km. Laat ik er over ophouden en jullie niet met mijn verleden met de racefiets opzadelen.

Lees meer: Ride on

De voetbalsites staan er vol mee, de club wisselingen van trainers. Zeker ook de afgelopen periode, de winterstop en de maand december, en we zijn er nog niet. Bij de prof is het ook vaak schering en inslag, komen ook vroeg ontslagen voor. Bij de amateurs valt dat laatste nog wel mee, ze hebben daar meestal het geld niet voor, zeker in deze dure tijden. Subsidie aanvragen en geld spenderen aan een ontslagen trainer, schuurt een beetje.

Lees meer: Duizelig van het trainerscarrousel

Het is het tiende seizoen van sportenrozenburg. Daarvoor samen met Mattie Huiszoon de eerste verslaggeving digitaal en later de eerste v.v. Rozenburg website ontwikkeld. Al heel veel jaren lang stond het weekend in het teken van de sport. De laatste tien jaar dus met sportenrozenburg. De beginjaren met veel bezoekers op de site van sportenrozenburgen veel verschillende sporten. Corona heeft ook bij sportenrozenburg roet in het eten gegooid.

Lees meer: Hoe nu verder

We zijn weer terug op de basis. Een prachtige vakantie, maar wat een gedoe. Eerst gaan we in de stress om alles wat we denken nodig te hebben in een koffer te krijgen. Dan met veel plezier een paar uurtjes in de rij staan om in de bus te komen, jaaaa ik weet het, noemen ze ook wel een vliegtuig. Of een paar uurtjes in de rij op de autosnelwegen. Haal dat snel er maar snel vanaf. Het begint met voorpret, althans als we dat uit diverse gesprekken mogen geloven. ...........

Lees meer: Wat een gedoe

Bureau afgestoft, nog even zoeken waar de camera’s gebleven zijn en kijken of het toetsenbord nog dat doet wat we ervan verwachten. De statistieken op de site liegen er niet om, we komen er niet omheen, er zit een dipje in de bezoekers aantallen. Even een paar weken niets gedaan, maar we gaan ons opmaken voor het achtste seizoen sportenrozenburg. Hoe het eruit gaat zien, geen idee. Voorlopig tot 1 september geen sportwedstrijden, of dat zo blijft?

Lees meer: Sportenrozenburg komt weer langzaam uit de lockdown

De tijd gaat snel en we hadden bewust een kleine winterpauze op de redactie van sportenrozenburg om de batterij weer op te laden. We moeten weer uit onze winterslaap en weer achter het toetsenbord en de camera. Inmiddels zijn we 4 ½ jaar bezig met de site en hebben een ongekend aantal bezoekers. Bezoekers die vooral winst en kampioenschappen verslinden en als het wat minder gaat met de prestaties van de geliefde ploeg of club niet meer alles willen lezen. Vooral bij de supporters en de voetbalfans die de site bezoeken vinden we dat terug. En hoe je het ook wendt of keert met de plaatselijke voetbal club, ooit in de top van het Nederlandse Amateurvoetbal, gaat het niet goed. Maar als we eens goed in de spiegel kijken kan het nieuwtje er natuurlijk ook wel af zijn.

Lees meer: Op weg naar 5 jaar sportenrozenburg

Na het besluit om na meer dan 20 jaar de activiteiten voor mijn cluppie Rozenburg maar eens op een laag pitje te gaan zetten, dreigde het zwarte gat. De motivatie om verder te gaan voor v.v. Rozenburg was er niet meer en ook al waren de bezoekerscijfers van de v.v. Rozenburgsite, waar we een groot aandeel in hadden, hoog. Iets in me zei genoeg geweest.

Lees meer: Geweldig dit nooit verwacht.....