De meeste ploegen worden geen kampioen en de meeste ploegen degraderen ook niet, tot zover niets spannends op sportpark West. Gewoon een jaartje overdoen ook al dachten de kenners en wie daarvoor wil doorgaan dat er meer in heeft gezeten vooral dit seizoen. Maar de voetbalwetten zijn ondoorgrondelijk, althans zo lijkt het. Niet altijd het beste team wordt kampioen en dat komt voor in alle gelederen van het voetbal. Maar wel de minst gepasseerde verdediging, thuis geen wedstrijd verloren, eindigen op de derde plaats en dan toch met lege handen.

Lees meer: Rozenburg blijft zitten, nog maar weer een jaartje overdoen……..

Het is een cliché ‘je sportieve plicht blijven doen’ maar of dat altijd lukt. Rozenburg had die opdracht zaterdag tegen WFB, maar ook Rhoon had zo’n opdracht tegen ’s Gravendeel en Charlois liet het helemaal lopen tegen SSS. Inmiddels zijn de resultaten van je sportieve plicht doen bekend. Kampioen Rhoon liet het afweten, Charlois ging eraf met dubbele cijfers en Rozenburg won in Ouddorp van WFB.

Lees meer: Rozenburg en je sportieve plicht doen

Bij Oranje hebben we 17 miljoen bondcoaches, mannen maar ook vrouwen die het allemaal beter weten. Bij Rozenburg is dat eigenlijk niet anders, alhoewel 17 miljoen natuurlijk een beetje veel is voor het groene hart van de Botlek en Europoort. Er zullen ergens in Nederland nog wel een paar mensen zijn die Rozenburg niet kennen en de coach van de Rood Gelen, Dennis Zaal dus dan ook niet. Maar het gevoel moet het zelfde zijn althans daar gaan we, naïef als we soms zijn, een beetje vanuit. De coach wordt afgerekend op de resultaten, en een winnende coach heeft altijd gelijk.

Lees meer: De trainer beslist, moeilijker is het niet.

Nog eens praten met de doelman van Rozenburg over de verloren punten in de wedstrijd van ’s Gravendeel tegen Rozenburg op De Trekdam. De doelman zelf had een hoofdrol met uitstekende reddingen en reflexen. Het waren er zeker drie maar ook vijf honderd procent kansen behoort ook tot de mogelijkheden. Onze redactie was de tel kwijt. Maar wat je er ook van vindt of hoe je er tegenaan kijkt, Rozenburg deed hele slechte zaken.

Lees meer: Stephan van Asperen pakt een punt voor Rozenburg op de Trekdam

Rozenburg verliest niet op ‘De Omloop’ en we hoorde Stephan van Asperen een aantal keren zeggen niet verloren van Marco van Rijn. Koploper Rhoon wist maar één schamelpuntje over te houden aan de twee wedstrijden tegen Rozenburg dit seizoen. Afgelopen zaterdag werd het 1-1 in de Albrandswaard op De Omloop, maar hoe mooi het misschien ook is met alleen winnen of in ieder geval niet verliezen van Rhoon wordt je geen kampioen.

Lees meer: Stephan van Asperen:”Rhoon verliest vijf punten van ons”

Het leek allemaal zo simpel rustig in het spoor blijven van koploper Rhoon en rustig afwachten op het misstapje van de ploeg van trainer/coach Marco van Rijn of zelf toeslaan in de onderlinge wedstrijd. Maar hoe anders is het de laatste weken gelopen, verlies in Spijkenisse tegen Botlek, gelijkspelen tegen Charlois en GOZ en opeens een achterstand van 8 punten op de koploper en niets meer in eigenhand en lijkt het seizoen uit te gaan als een nachtkaarsje.

Lees meer: Stephan van Asperen:”Een gehavend team mag geen excuus zijn”

Rozenburg heeft nu ook de wachtkamer van de 3e klasse D moeten verlaten, en wel door de achterdeur. Puntverlies tegen Charlois heeft Rozenburg in een positie gemanoeuvreerd die niet te benijden is. ZES punten achterstand op koploper Rhoon met nog 6 wedstrijden te spelen en nog geen periode op zak. We zagen na-afloop van de wedstrijd boze, teleurgestelde spelers, trainers en supporters aan de kant van Rozenburg en blije opgeluchte gezichten aan de kant van Charlois en toch ook wel een beetje vraagtekens in de ogen van alle partijen. Hebben we dit weggeven, gekregen, gestolen, verkwanseld of gewoon aan ons zelf te danken.

Lees meer: Je verliest nooit van een scheidsrechter

Er zijn inmiddels 19 wedstrijden gespeeld in de competitie 2016-2017. Met nog 7 wedstrijden te gaan staat Rhoon er florissant voor. Vier punten is de voorsprong op Rozenburg die op plaats twee staat. De Rood Gelen doen zeker nog mee in de race voor het kampioenschap. Met de wedstrijd tegen Rhoon op 8 april op sportpark De Omloop in het verschiet kan Rhoon een definitieve voorsprong nemen, maar kan Rozenburg ook op één punt komen. Overigens is nog maar de vraag wat de beste uitslag is voor Rozenburg, winst of verlies.

Lees meer: Rozenburg won van Vlotbrug, maar of winnen altijd de beste uitslag is

Rozenburg leek op weg naar een mooie overwinning op Botlek. De Rood Gelen ging met een riante voorsprong naar de thee maar kwamen in de tweede helft nooit meer terug in de wedstrijd. Uiteindelijk met een 4-2 nederlaag terug naar sportpark West en zag Rozenburg de voorsprong in het eerste kwartier van de tweede helft als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Lees meer: Stephan van Asperen: “We hadden na de thee terug moeten gaan naar 4-4-2”

De kaarten in de 2e periode van de competitie 2016 – 2017 zijn geschud. Botlek heeft zich door de winst in die 2e periode gemeld voor de nacompetitie. Eerder had SSS, winnaar van de 1e periode, dat al gedaan. De slotfase van de competitie is aanstaande en Rozenburg doet nog volop mee in de race voor het kampioenschap. Zaterdag begint de 3e en laatste periode van de competitie, voor de bewoners van sportpark West een beslissende periode ze staan nog zonder ticket voor de nacompetitie. Er zijn nog 9 wedstrijden te spelen, zaterdag gaan we er aan beginnen.

Lees meer: Stephan van Asperen:”Zeker één van de betere scheidsrechters die we tot nu toe hebben gehad”

Voor de bezoekers van de wedstrijd Rozenburg tegen Rijnmond Hoogvliet Sport was het even wat gebeurt hier allemaal in de laatste minuut van de wedstrijd. Doelman Stephan van Asperen van Rozenburg bleef roerloos in de zestien liggen, de scheidsrechter liet doorspelen en RHS maakte er in de allerlaatste minuut van de wedstrijd nog een schiettent van en konden de verdedigers van Rozenburg met kunst en vliegwerk een doelpunt voorkomen. Doelman Van Asperen maakte dat niet mee en wist even niet dat hij op de wereld was.

Lees meer: Stephan van Asperen:“Scheidsrechter bood zijn excuus aan dat is genoeg”

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 28th. .