In de heenwedstrijd was Rozenburg de eerste ploeg die in de zesde ronde DVO’32 wat puntjes afsnoepte. En onverdiend was dat zeker niet. Rozenburg speelde een uur lang met 10 man tegen de toenmalige koploper in de eerste periode. Het werd 1-1 en nadat puntverlies is er iets geknapt bij de Vlaardingers.

Inmiddels staat DVO’32 op plaats 6 op de ranglijst. De ploeg inmiddels 7 wedstrijden verloren en 2 wedstrijden gelijkgespeeld. In het beging van de competitie leek het er zeker op dat DVO’32 het kampioenschap zou gaan uitvechten met het Schiedamse HBSS. Maar daar was alleen in de eerste periode sprake van, waar DVO’32 op doelsaldo die eerste periode voor zich opeiste. Voor HBSS lijkt het een gelopen race. De ploeg van Toon Wolberts staat met kop en schouders aan de leiding in de derde klasse D. Inmiddels hebben de Schiedammers 12 punten voorsprong met ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Ook was de twee periode voor HBSS. De tegenstander van zaterdag op West verloor afgelopen week van Deltasport op het eigen sportpark met 2-3. De laatste weken wat wisselvallig. Gelijk tegen Rijnmond Hoogvliet Sport (2-2), winst tegen Botlek (4-2) en en verlies tegen Victoria’04 (1-0).  

In de heenwedstrijd (fotoboven) werd het 1-1. Rozenburg speelde een uur lang met 10 man door een rode kaart van Jeroen Brobbel. Zes minuten nadat Rozenburg met 10 man kwam te staan was het Arij van Bree die de openingstreffer voor DVO’32 op het scorebord zette. In de slotminuut van de eerste helft kwam Rozenburg langszij door Bethslot Woldeamanuel die een schot van Szymon Joachimiak van richting veranderde. In de tweede helft werd er niet meer gescoord.

En dan Rozenburg

Met de komst van Erik van de Ridder op de bank leek het tij gekeerd. Mooie winst op Meeuwenplaat (5-1) de gestaakte wedstrijd tegen Deltasport over de streep getrokken en winst bij VDL (1-3). Negen punten oprij was een prima resultaat voor de Rood Gelen van West. De laatste twee wedstrijden liepen toch weer iets anders. Verlies thuis tegen Victoria’04 (1-2) en afgelopen zaterdag verlies tegen RHS aan de Botreep in Hoogvliet (0-1). Het is en lijkt allemaal nog niet zo dramatisch, maar Rozenburg heeft wel kansen laten liggen om zich boven de nacompetitiestreep te spelen. Plaats acht en boven plaats 8 zijn de plaatsen waar ploegen veilig zijn dit seizoen. Het verschil met Excelsior’20 die op plaats acht staat is nu nog 4 punten. Dus ook winst brengt de ploeg van West nog niet direct boven die streep. Tussen Excelsior en Rozenburg, op plaats 10, staat ook nog OHVV weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld, maar ook die ploeg worstelt nog met de nacompetitiezorgen. De inhaalwedstrijd van OHVV is tegen koploper HBSS.

Het programma voor Rozenburg

De komende twee weken speelt Rozenburg thuis op sportpark West. Zaterdag tegen DVO’32 en op 1 april tegen OVV uit Oostvoorne. Verder volgen nog Kethel Spaland (uit), Vierpolders (thuis), OHVV (uit), Botlek (thuis), Deltasport (uit) en HBSS (thuis). Nog 24 punten om voor te spelen. Genoeg mogelijkheden voor Erik van de Ridder en zijn team om de nacompetitie te ontlopen. Maar ook genoeg moeilijke potjes waar de punten niet voor het oprapen liggen.

De wedstrijd tegen DVO’32 van zaterdag 25 maart begint op sportpark West aan de Vinkseweg in Rozenburg om 14:30 uur.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.