In de afgelopen tien jaar is het genezingspercentage van kinderkanker gestegen van 70 naar 75 procent. Alle specialisten zijn het erover eens: er kan nog veel meer winst geboekt worden! KiKa streeft naar 95 procent genezing van alle kinderen met kanker in 2025. Door steeds betere behandelingen krijgen de kinderen bovendien minder last van bijwerkingen en gevolgen. Daar is natuurlijk geld voor nodig! Marathonloper en voetbalscheidsrechter Erik de Winter zet zich in voor dit doel en zal ook aan de start staan van de Marathon van Londen.

 

In het kader van Kika organiseert Erik de Winter samen met Victor Lique de Boer een Sponsor Storm Loopbaan voor de scholen De Rank en De Rozenhorst. Niet alleen om geld op te halen maar ook de kinderen er bij betrekken en ze vertellen dat een goede gezondheid niet voor iedereen is weggelegd. En er ook leeftijdsgenootjes zijn die door hun ziekte niet altijd een onbezorgde jeugd kunnen hebben. Natuurlijk staat alles in het kader van Kika want kinderkanker moet de wereld uit. Het spektakel op 10 april begint om 8:30 uur en natuurlijk hoopt de organisatie dat er veel ouders, oma's, opa,s en alle andere Rozenburgers de kinderen komen aanmoedigen en een gulle gift overhebben voor dit geweldige doel. Erik de Winter heeft al gastlessen gegeven met prachtige presentaties op de scholen. Mooi om te zien dat kinderen zich inzetten voor zieke leeftijdsgenootjes.

Wat doet Run for KiKa Marathon?
Run for KiKa Marathon heeft in de afgelopen 4 edities meer dan 3,5 miljoen euro opgehaald. Geld waarmee belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker is gefinancierd. Onderzoek dat de overlevingskansen van zieke kinderen heeft vergroot.

Het geld gaat zeker niet verloren!

Inzamelingsacties als Run for KiKa Marathon New York én Londen steunen de onderzoekskosten van het nieuwe ‘Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie’ in Utrecht. Vanaf 2015 wordt hier samengewerkt door zeven afdelingen kinderoncologie van ziekenhuizen door heel Nederland. KiKa steunt dit grootste centrum voor kinderoncologie van Europa. Met topspecialisten en topwetenschappers die samen werken aan het steeds beter opsporen en behandelen van kinderkanker. Alle kennis onder één dak heeft meerwaarde: het beste onderzoek en de beste zorg voor zieke kinderen.

Dus naar het Molenveld op 10 april om de jeugd van de Rozenhorst en de Rank aan te moedigen en bij te dragen aan dit geweldige doel.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 28th. .