Op 13 juni zorgt de wielerronde van Rozenburg weer voor sportspektakel in ons dorp. Maar naast de sport is er ook van alles te beleven. Zo is er een braderie, kermis, een autoshow -Rozenburg on Wheels- en er treden dansgroepen op. Bovendien is er overal gezellige muziek. En natuurlijk ontbreekt het RozenMud Dweilfestival niet. In de avonduren wordt de dag afgesloten met een Megashow met de coverband Act on De-mand. Maar natuurlijk staat de fiets centraal op deze hopelijk met zonovergoten dag op 13 juni.

 

Wielrennen

In de middag is er op het parcours aan de Molenweg een criterium over 50 km voor de sportklasse en de amateurs. Aanvang van deze wedstrijd is 14:15 uur. Maar er is ook volop gelegenheid om zelf op de fiets mee te doen aan deze mooie dag. Op het parcours aan de Molenweg strijden op zaterdag 13 juni wielrenners voor de prijzen en de kussen van de rondemissen, gaan de hardlopers voor een scherpe tijd op de 5 km en maakt de jeugd tijdens de Rabo Dikke Banden Races kennis met de wielersport. Ook de Mountainbike wedstrijden staan dit jaar weer op het programma. Samen met de Rozenburgse LeeuwBikers wordt een MTB-parcours opgebouwd met schansen en trailers. Dat wordt een spektakel! MTB-ers zonder licentie kunnen hieraan meedoen.

Programma:

10.00 uur

 

Braderie

10.00 uur

 

Car-Tuning show

10.30 uur

 

LOXAM-Workx Stratenloop, 5 km

11.30 uur

 

MTB GP Van Leeuwen, Funklasse, met:

 

11.30 uur

Jeugd 7-8 jaar MTB, 10 minuten

 

11.45 uur

Jeugd 9-12 Jaar MTB, 12 minuten

 

12.00 uur

Jeugd 13-15 Jaar MTB, 15 minuten

12.20 uur

 

Rabo Dikke Banden Races

13.00 uur

 

RozenMUD Dweilfestival

13.15 uur

 

Fixed Gear Crit

14.15 uur

 

Sportklasse / Amateurs, 50 kilometer

16.00 uur

 

MTB GP Van Leeuwen, Funklasse, met:

 

16.00 uur

Heren MTB 2 manches, 25 minuten

 

16.50 uur

Dames MTB, 20 minuten

 

17.10 uur

Verliezers finale Heren

 

17.30 uur

Superfinale Heren

18.00 uur

 

Prijsuitreiking

18.00 uur

 

Dansoptredens Fierce Dance Crew, Double Feet, Excelsior

20.00 uur

 

Megashow

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komen de winnaars hun titel verdedigen

Vorig jaar werd de Ronde van Rozenburg door Koos Jeroen Kers met op de 2e plaats Ton Vermeer en 3e eindigde Rick Voogd. Bij de heren mountainebikers was Mike Boer de snelste met Robert de Korte op de tweede plaats en Mark ten Hoeven op plaats drie. Winnaar bij de heren MTB's Mike Boer zal in ieder geval niet aan het vertrek staan, hij is in Zwitserland in de echte bergen met zijn fiets. De nummer 2 van vorig jaar Robert de Korte (foto) zal wel aan de start verschijnen bij de Mountainbikers. Robert twijfelt zelfs nog om bij amateurs mee te rijden. Als triatleet en deelnemer aan diverse tijdritten bij de amateurs heeft Robert een licentie om te mogen starten. Maar of de Rozenburger aan de start zal staan???? Bij de dames op de mountainebike was Diana Bergwerf de snelste, Nanda de Jonge en Antoinette in 't veld eindigde op plaats 2 en 3.

Voor meer informatie klik hier voor de website van Wieler Promotie Rotterdam    

Bron: Stichting Wieler Promotie Rotterdam

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .