Met 11 doelpunten van Joanne de Leeuw kon Indus’67 dames 1 de punten, in de lastige uitwedstrijd tegen Twist, in de tas mee naar sportpark Oost nemen. Na een wat lastig begin van deze najaarscompetitie twee verliespartijen oprij. Weet het team van Cindy Doorduin inmiddels weer wat winnen is. Vorige week winst tegen Ventura en afgelopen zondag de volle winst tegen Twist.

Voor de start van de najaarscompetitie liet coach Cindy Doorduin zich uit, tussen de regels door, de najaarscompetitie te zien als voorbereiding op het zaalseizoen. Door de twee winstpartijen zal dat niet gewijzigd zijn. Coach Cindy Doorduin over de winstpartij van afgelopen zondag in Vlaardingen.

Cindy Doorduin

“Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Twist in Vlaardingen op het programma. Met Linda van Seters weer terug van vakantie hadden we 2 wissels op de bank. De conditie weer een beetje verder opgeschroefd en met enigszins dezelfde boodschap als vorige week. De eerste aanval was het direct raak. Joanne (de Leeuw, red.) schoot de bal, vanuit de rechterhoek, mooi het doel in. De eerste tien minuten was het voor beide teams aftasten en ging de wedstrijd gelijk op. Met mooie aanvallen en net zulke mooie doelpunten bleef het de gehele eerste helft stuivertje wisselen en met de rust was het 9-10 in het voordeel van ons. Met de in vorm zijnde Joanne en snelle afrondingen van Ashley (Poel, red.) en Iris Quak.

De tweede helft was het plan een beetje veranderd. Met snellere overgangen van verdediging naar aanval moesten we Twist wel aankunnen. En dit plan lukte. Met wederom het drietal Joanne, Iris en Ashley liepen we uit naar 13-20. Twist lukte het niet om door onze verdediging te komen, daar waar wij wel regelmatig het doel wisten te bereiken. Het laatste kwartier sloeg helaas weer die wisselvalligheid toe. Balverlies en niet kunnen afmaken maakte dat Twist weer dichterbij kon komen. Dit lieten de meiden zich gelukkig niet gebeuren en werd de wedstrijd netjes uitgespeeld. Eindstand 20-23.”

Doelpuntenmakers: Joanne de Leeuw 11x, Ashley Poel 6x, Iris Quak 4x, Anouk Roest en Mariska Witte 1x.