Geweldige prestatie van Maaike de Waard tijdens het WK korte baan in de Verenigde Arabische Emiraten. Vlak voor de feestdagen nog een keer alles geven en Maaike heeft al succes aan het begin van het toernooi. Op de 100 rugslag ging Maaike, tijdens de series, als 8e door naar de halve finale met een tijd van 57.09. In de halve finale wist Maaike de Waard met een 7e plaats door te dringen tot de finale. Maaike was sneller dan in de series en liet de klokken stoppen op 56.72. Ook in de finale ging het een stukje sneller......

 

Maaike eindigde als 6e. Haar tijd in de finale 56.11. De Zweedse Louise Hansson werd Wereldkampioen in een tijd van 55.20. Kylie Masse (Canada) werd tweede in een tijd van 55.22 en de Amerikaanse Katharine Berkoff eindigde als derde (55.40). Kira Toussaint, Nederlands rugslag specialist, viel net buiten het podium en werd vierde in een tijd van 55.53. Voor de Rozenburgse Maaike de Waard een geweldige prestatie om op de 100 rug door te dringen tot de finale. Maar er was meer succes voor Maaike de Waard. Op de 4 X 50 m wisselslag bij de dames was er brons voor Nederland. Kira Toussaint (rugslag), Kim Busch (schoolslag), Maaike de Waard (vlinderslag) en Ranomi Kromowidjojoj (vrije slag/borstcrawl). Met een eindsprint van Ranomi Kromowidjojo bleef de Nederlandse ploeg Canada nipt voor. Zweden won de 4 X 50 wissel (1:42.38), Amerika werd tweede (1:43.61) en Nederland kwam uit op 1:44.03. Met een tussentijd van 24.51 was Maaike de op één na snelste op het onderdeel vlinderslag.

Op zaterdag staat de 50 vlinder op het programma. Of Maaike ook nog in de series van de mix estafette wordt ingezet, lijkt niet aannemelijk. Er zit weinig tijd tussen mix estafetten en de vlinderslag, coaches besluiten dat overigens tijdens de wedstrijden.

Later meer ……