Afgelopen weekend was in het Pieter van den Hoogenbandzwemstadion in Eindhoven, de opening van het nieuwe seizoen, het NK estafette. Maaike de Waard kwam aan de start voor haar vereniging PSV. PSV was sterk vertegenwoordigd bij de dames, naast Maaike de Waard stonden ook Femke Heemskerk, Kim Busch en Ranomi Kromowidjojoj aan de start van het team van PSV.

Lees meer: Maaike de Waard met PSV Nederlands Kampioen estafette korte baan

    Maaike de Waard is weer terug in Nederland en geniet nu van een welverdiende vakantie. Wij spraken met Maaike het afgelopen weekend toen ze nog in Zuid-Korea was. De verschillen op een WK zijn klein soms is doorgaan in het toernooi een kwestie van centimeters, een vingerlengte, het bord hard genoeg aanraken, goed uitkomen niet te veel moeten uitdrijven. Het zijn de kleine dingen die het doen in het leven, maar voor topzwemsters als Maaike de Waard zijn het de super kleine dingen die het doen.

Lees meer: Maaike de Waard:” Mijn doel is al een tijdje om onder de minuut te zwemmen op de 100 rug, dus dat...

Na de laatste wedstrijden in Frankrijk en Italië en een trainingsstage in Japan is de Nederlandse selectie nu op weg naar Gwangju in Zuid Korea. Voor Maaike een toernooi waar ze op 3 afstanden aan de start zal staan. De 50 en 100 rug en de 50 vlinder. In Japan was de Nederlandse selectie om alvast aan het tijdsverschil van 6 uur te wennen.

Lees meer: Maaike de Waard op weg naar het WK in Gwangju

De SwimCup wedstrijden in Den Haag en Eindhoven liggen alweer een paar weekjes achter ons. Wedstrijden waar Maaike de Waard haar ticket en definitieve deelname aan het WK in Gwangju Zuid-Korea op de 50 meter rugslag verdiende. Of de Rozenburgse op nog meer afstanden mag starten Zuid-Korea staat in nog niet vast. Maaike is nu op trainingskamp in Malaga en vond ze, zoals altijd, de tijd om ons verder op de hoogte te houden van ‘The Road to Gwangju’.

Lees meer: Maaike de Waard:”Het word ieder geval een spannende, drukke en hopelijk een leuke zomer.”

Maaike de Waard heeft zich definitief geplaatst voor het WK in Zuid-Korea. Het toernooi wordt gehouden in Gwangju van 12 t/m 28 juli 2019. Op de 50 rug zwom Maaike vorige week de limiet in Den Haag en wist die plek, er mogen maar twee zwemsters per afstand deelnemen, tijdens de Swim Cup wedstrijden in Eindhoven het afgelopen weekend vast te houden. Er zijn nog plaatsen niet bezet of Maaike daar ook nog kansen heeft? We kijken met Maaike nog even terug voor ze van aan een lekker weekje vrij gaat genieten.

Lees meer: Maaike de Waard:” Nu even fysiek en mentaal herstellen van 2 weekenden racen”

Maaike de Waard heeft een geweldig toernooi tijdens de Swim Cup in het Bosbad in Den Haag gezwommen. De Rozenburgse heeft de limiet op de 50 rug voor het WK behaald in Zuid-Korea behaald en als ze aanstaand weekend bij de snelste twee op die afstand blijft gaat ze weer de strijd aan met de allerbeste van de wereld.

Lees meer: Maaike de Waard:”Je moet altijd zorgen dat je bij de snelste twee zit”

Afgelopen weekend stond de Rozenburgse Maaike de waard op de startblokken van de Flanders Swimming Cup. Een internationaal sterk bezet toernooi in Antwerpen. Voor Maaike een prima toernooi met drie podiumplaatsen en een 4e plaats op de 100 rugslag. Een paardagen na het toernooi kijken we met Maaike nog even terug op Antwerpen.

Lees meer: Maaike de Waard:”Ik ben best tevreden met de tijden die ik heb gezwommen”

Voor Maaike de Waard is er even geen zwemmen en geniet ze van een paar vrije dagen rond Kerst en Oud en Nieuw. Alhoewel ze wel elke dag moet aangeven, zoals alle topsporters in Nederland, waar ze is en een uurtje ter beschikking moet zijn voor dopingcontrole. Met Maaike kijken we terug op het seizoen tot nu toe. Zeker succesvol al blijft de Rozenburgse nuchter onder al die medailles, podiumplaatsen en successen tijdens de estafettes op het WK. “Ik houd eerlijk gezegd niet bij hoe vaak ik op het podium heb gestaan dit seizoen. Sommige wedstrijden zijn ook niet heel goed vergelijkbaar”, vertelde ze op onze vraag hoe vaak stond je dit seizoen al op het podium.

Lees meer: Maaike de Waard: “Fijne kerstdagen en alvast een gelukkig, gezond en sportief nieuw jaar”

Voor Maaike was er twee maal zilver en twee maal brons in China. Een geweldig toernooi voor de Rozenburgse topzwemster. Op de 4 X 100 vrij estafette dames was er zilver, zoals ook op de 4 X 50 vrij. Maaike startte op deze afstand alleen in de series, overigens wel goed voor een medaille. Brons op de 50 meter wissel dames en brons was er op de 50 meter wissel estafette mix.

Lees meer: Succesvol WK korte baan in Hangzhou/China voor Maaike de Waard.

 11-12-2018/08:00 Nederland heeft zich, met Maaike de Waard in de ploeg, vannacht geplaatst voor de finale van de 100 meter estafette vrije slag dames, tijdens het WK korte baan in Hangzhou/China. Amerika gaat als snelste naar de finale in een tijd van 3:29.52. Nederland liet de klokken stil staan op 3:32.67, een tweede tijd in de series.

Lees meer: Maaike de Waard heeft zilver op het WK in China.

Maaike is al een paar dagen in China. Afgelopen donderdag is de Nederlandse ploeg aangekomen om alvast aan het tijdsverschil te wennen. Oorspronkelijk was de 50 vlinder het hoofddoel van Maaike, een afstand waar ze de limiet voor had behaald. Inmiddels is er veel veranderd in het schema en de wedstrijden waar Maaike zou starten.

Lees meer: Maaike de Waard tijdens het WK korte baan in het Chinese Hangzhou

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 20th. .