Vorige week waren er drie verschillende steden, Marseille, Nice en Saint German-en-Laye, wedstrijden in het kader van de 11e Mediterranean Open. De eerste wedstrijd was in Marseille op 11 en 12 maart. Op 15 en 16 maart stond Nice op het programma en afgelopen weekend waren de wedstrijden in Saint German-en-Laye.

Lees meer: Maaike de Waard aan de start van de 11e Mediterranean Open

Maaike de Waard was de afgelopen weken op trainingsstage op Curaçao, samen met Kim Busch, Thomas Jansen, Janna van Kooten, Sam van Nunen, Stan Pijnenburg, Marrit Steenbergen en Lucas Peters. Trainen, trainen en nog eens trainen om op de toernooien er te staan. Een belangrijk toernooi dit jaar is natuurlijk het WK lange baan, het 19e WK, in Fukuoka Japan. De Fina heeft nu de officiële datums bekend gemaakt en het WK (het 20e) is verplaatst van november 2023 naar februari 2024 en wordt gehouden in Doha, Qatar.

Lees meer: Maaike de Waard op trainingsstage op Curaçao

Maaike de Waard behoort tot de top van de wereld. Ga er maar aanstaan 19 keer aan de start in 6 dagen tijdens het WK korte baan in Melbourne, Australië. En dan 2 maal brons, mooie finale plaatsen en een nieuw Nederlands record op de 100 wissel dames waar het oude record met maar liefst 5 seconde werd verbeterd. Op die afstand was de vlinderslag voor Maaike de Waard. De Rozenburgse is op veel nummers inzetbaar en is een echte allrounder.

Lees meer: Succes voor Maaike de Waard in Melbourne op het WK korte baan

De Rozenburgse Maaike de Waard kan terugzien op een meer dan geslaagd toernooi tijden Rotterdam Qualification Meet 2022. Maaike is al vroeg in het seizoen in vorm en dat belooft wat tijdens het WK korte baan in Melbourne. Het toernooi in Rotterdam is een van de kwalificatiewedstrijden voor het WK lange baan in Fukuoka Japan.

Lees meer: Winst voor Maaike de Waard op de 100 rug en 50 vlinder in Rotterdam

Het afgelopen weekend waren in Dordrecht de Nederlandse Kampioenschappen estafette zwemmen voor club teams. De Rozenburgse Maaike de Waard kwam aan de start op vier van de vijf onderdelen voor haar club PSV uit Eindhoven. Alleen bij de schoolslag stond ze niet aan de start.

Lees meer: Maaike de Waard met het team van PSV Nederlands kampioen estafette

Een geweldig toernooi voor de Rozenburgse Maaike de Waard. Tijdens de World Cup wedstrijden in Berlijn, was er brons op de 50 rugslag en zilver op de 100 vlinderslag. Het zilver op de 100 vlinder was ook goed voor de limiet WK korte baan in Australië. Op de 100 rug en de 50 vlinder waren er top tien plaatsen voor Maaike de Waard.

Lees meer: Maaike de Waard in Berlijn twee keer podium en limiet voor Australië

De successen van Maaike de Waard tijdens het EK lange baan in Rome staan nog op ons netvlies. Maar voor Maaike is er een nieuw seizoen begonnen. Alles in het teken van het WK korte baan in Australië. Als voorbereiding zijn er nog wedstrijden waar limieten kunnen worden gezwommen. Maar de kwalificatie gaat ook via het aantal behaalde Fina punten. Als we dit schrijven is Maaike bezig haar koffers te pakken voor wedstrijden in Berlijn.

Lees meer: Maaike de Waard op weg naar het WK korte baan in Melbourne

Op de slotdag van het Europees Kampioenschap Lange baan was er weer succes voor de Rozenburgse Maaike de Waard. De Nederlandse estafettevrouwen behaalden brons op de 4 x 100 wisselslag. Op de voorlaatste dag werd Maaike in de finale van de 100 rugslag 8ste. Met Brons op de individuele nummers op de 50 vlinder en de 50 rug en brons op estafettevrouwen nummer behoort Maaike tot de top van Europa.

Lees meer: Maaike de Waard kan terugkijken op een prachtig EK in Rome

Na de bronzen medaille van gisteren op de 50 meter rugslag staat Maaike de Waard ook in de finale van de 100 rug. Ongekend succes voor de Rozenburgse. Tussendoor, niet helemaal gepland, ook nog aan de start van de 100 vlinder. We kunnen ons niet anders voorstellen dat het met een knipoog naar de Olympische spelen van Parijs is, waar de 50 meter onderdelen geen Olympische afstanden zijn.

Lees meer: Topprestatie van Maaike de Waard tijdens het EK lange baan in Rome

Een geweldige prestatie van de Rozenburgse topzwemster Maaike de Waard. In de finale van de 50 vlinderslag tikte Maaike als derde aan in een tijd van 25.62 een nieuwe PR voor Maaike en een tijd die goed was voor de bronzen medaille op het EK lange baan in Rome. De 50 vlinder werd gewonnen door Sarah Sjöstrom en Marie Wattel werd tweede.

Lees meer: Brons voor Maaike de Waard op de 50 vlinder

Op de tweede dag (12-08-2022) van het EK lange baan in Rome is het toernooi ook voor Maaike de Waard begonnen. Op het programma stond de 50 meter vlinderslag. In de series in de ochtend was de tijd van Maaike goed voor een 5e plaats. Uiteindelijk ging Maaike (26.01) als 4e maar ½ finale. Na de series mogen er nog maar 2 zwemsters per land door in het toernooi en Zweden had er 3 bij de eerste 4. Ook de Nederlandse Kim Busch was met haar tijd 26.22 goed voor een plaatsje in de ½ finale. .......  

Lees meer: Maaike de Waard in de finale van de 50 vlinderslag

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 27th. .