Ook op de tweede dag van het Open Nederlands Kampioenschap lange baan in Amersfoort was er ‘GOUD’ voor Maaike de Waard. Het lijkt wel of de tank niet leeg raakt bij de Rozenburgse top zwemster. Prestaties die voor altijd in de annalen van de zwemsport met vetgedrukte letters zal komen te staan.

 

Vandaag, vrijdag 9 juni, stond voor Maaike de Waard de 50 meter rugslag op het programma. Natuurlijk een nummer dat op het lijf van de topsprinters geschreven is. Of zoals Maaike dat altijd verteld, lekkere onder water fase en dan een paar klappen en je bent aan de overkant. Geen keerpunt en vol sprinten daar is het allemaal begonnen en dat nummer stond vandaag op het programma. De 50 meter rugslag. Natuurlijk was Maaike de te kloppen zwemster. Tessa Giele, jullie weten nog wel komt uit Brielle zwom bij SCOMdeZeehond en zwemt nu voor Feijenoord Albion Zwemclub, probeerde wel in de buurt te blijven. Maar vandaag was Maaike de Waard te sterk.

In de series was Maaike de snelste en ging met een tijd van 28.14 door naar de finale. Tessa Giele werd tweede in een tijd van 28.85 en Lieke Oude Lenferink liet de klokken stoppen op de derde tijd, haar tijd 29.17. Het drietal zou ook in die volgorde op get podium verschijnen met Maaike voor de derde keer dit kampioenschap als Nederlands Kampioen. De tijden van de finale, Maaike de Waard (28.09) Tessa Giele (28.34) en Lieke Oude Lenferink (28.96).

Morgen, zaterdag 10 juni, een rustdag voor Maaike. Zondag dan nog één keer knallen op de 100 meter vlinderslag. Maar vier op een rij, dat is bijna onmogelijk. We gaan het volgen en hopen dat er nog genoeg in de tank zit …………. ?

 

Podium van de 50 meter rugslag v.l.n.r.: Tessa Giele, Maaike de Waard en Lieke Oude Lenferink