Een geweldig toernooi voor Maaike de Waard. Op de laatste dag van het ONK in Amersfoort eindigde Maaike op de derde plaats op de 100 vlinderslag. Na drie keer eerder in het toernooi Nederlands Kampioen te zijn geworden, op de laatste afstand waar Maaike op de startblokken stond nu een prachtige bronzen medaille.

Lang heeft Maaike de Waard niet om te genieten van het succes in Amersfoort, immers Sette Colli Trophy staat voor het komende weekend gepland in Rome. Alweer de 59e editie van het prestigieuze toernooi in Italië. Ook een toernooi waar het de laatste kans is voor de zwemmers en zwemsters om zich te kwalificeren voor het WK in Fukuoka in Japan. Maaike de Waard heeft zich al gekwalificeerd. Maar afgelopen zondag op het Nederlands Kampioenschap nog de 100 vlinderslag waar Maaike voor een podium ging, en dat is gelukt. In de series werd Maaike derde achter de snelste Kinge Zandringa (59.49) en Marrit Steenbergen (59.54) met de tweede tijd. Maaike liet de klokken stilstaan op 59.66. Na de zaterdag, waar Maaike rust had genomen en niet aan de start stond van de vrije slag en de estafette wedstrijden, nog één keer vlammen op de 100 meter vlinder. Met een prima start en onder water fase als eerste bij het keerpunt en leken de kansen op een vierde titel in het zicht. In de laatste 25 meter kwamen Kinge Zandriga en Marrtit Steenbergen dichter bij en kon Maaike haar opgebouwde voorsprong niet vasthouden. Ze tikte als derde aan en won een prachtige bronzen plak. Wat een toernooi voor de Rozenburgse Nederlands Kampioen op de 50- en 100 meter rugslag en de 50 meter vlinderslag. Derde, een bronzen plak op de 100 meter vlinderslag.