Een zwaar toernooi voor Rozenburg topzwemster Maaike de Waard. Van 21 tot en met 29 mei 2022 drie keer twee dagen toernooi zwemmen en ook nog eens reizen tussen Monaco, Barcelona en Canet-Roussillion. Op de laatste etappe in het Franse Canet-Roussillion stond Maaike aan de start van de 100 rugslag en de 100 vlinder.

Op de eerste dag in Canet-Roussillion stond Maaike op de startblokken van de 100 vlinder. In de series had Maaike een 7e plaats in een tijd van 59.42. Louise Hanson liet als snelste de klokken stoppen op 57.28. Die tijd verbeterde de Zweedse in de finale en werd winnaar in 57.15. Maaike de Waard kon de tijd van de series niet verbeteren en bleef op een 8e plaats steken op 59.88. Op de tweede dag van de derde etappen van de Mare Nostrum Toer stond de 100 rug op het programma. Maaike miste net de finale en werd 9e in een tijd van 1:01.99. Voor Maaike starten in de B- finale. In die race liet Maaike zien duidelijk de beste te zijn in die B- finale. Haar winnende tijd was 1:01.14, duidelijk sneller als in de series. Een tijd die in de A- finale goed zou zijn geweest voor een zesde tijd. Mare Nostrum is een zwaar toernooi, binnen 9 dagen zes wedstrijddagen. Dat hakt erin bij de atleten. Maar ook een mooie gelegenheid om te kijken hoe het ervoor staat m.b.t. de grote kampioenschappen later deze zomer.

Nederlands succes in Mare Norstum

Arn Kamminga won het Overall Klassement bij de heren voor de Braziliaan Nicholas Santos en Matthew Santos uit Zuid-Afrika. De Brielse Tessa Giele werd bij de dames vierde. De Canadese Ingrid Wilm won.

Eerder geplaatst Mare Nostrum Barcelona

Afgelopen woensdag en donderdag was Maaike de Waard in Barcelona, de tweede etappe van de Mare Nostrum Tour. Wedstrijden achter elkaar en tussendoor ook nog reizen is slopend voor de atleten die bij alle drie de wedstrijden aan de start staan. Voor Maaike twee afstanden waar ze aan de start stond. De 100 rug waar ze opplaats 4 eindigde, net naast het podium. De tijd van Maaike was 1:01.73. De Canadese Kylie Masse was de winnares (58.93), Ingrid Wilm tweede (59.90 en Simova Kubova derde (1:0142). Ook op de 50 vlinder stond Maaike op de startbokken. In de finale werd ze vijfde (26.29). Melanie Henique won in Barcelona (25.57).