Ongelofelijk wat een progressie Robert de Korte maakt in zijn droom, deelnemen aan de Ironman in Hawaï. Vorig jaar kreeg Robert de bronzen badge van de organisatie de Ironman en nog geen jaar later heeft de Rozenburgse triatleet de Zilveren badge, en behoort Robert tot de beste 5% van alle deelnemers over de hele wereld in zijn leeftijdscategorie.

 

Het Ironman all world program is een rangschikking om de atleten in de diverse leeftijdscategorieën te belonen en aan te geven waar ze en op welk niveau ze de sport bedrijven. Het is een ingewikkelde rekenwijze om tot een rangschikking te komen waar we jullie niet mee zullen belasten. Maar meetellen de tijden achter de eerste in de wedstrijd, de plaats in de leeftijdscategorie, tijden, etc. De beste 3 resultaten binnen een kalenderjaar worden meegenomen in de rangschikking. Er zijn 3 verschillende niveaus Goud (top 1%), Zilver (top 5%) en brons (top 10%). Robert de Korte dus in jaar tijd van de bronzen badge naar de zilveren badge. Een geweldige prestatie.

Binnenkort op deze site het verhaal van Robert over zijn race in Israel, van afgelopen week. Zwemmen, fietsen en hardlopen, toch heel iets anders dan het doel verdedigen van de plaatselijke voetbalclub. Iets dat Robert ook al op jonge leeftijd deed. Toen als 17 jarige junior in het eerste elftal van Rozenburg. Een echte topper, je vraagt je af in welke sport kan de Rozenburger nog meer uitblinken.