Als drie keer scoren in een uitwedstrijd niet genoeg is voor punten of een punt wordt het een lastig verhaal voor Rozenburg deze competitie de ploeg van Peter-Marcel Nauta. De uitslag doet misschien nog denken aan een nipt verlies, maar op weg naar de thee stond er al 3-1 voor de thuisploeg op de borden. En weer binnen drie minuten achter de feiten aan, net als in de wedstrijd tegen SVS een weekje geleden.

Over de vleugels werd Rozenburg afgetroefd, zeker in het begin van de wedstrijd. Met de snelheid van de snelle buitenspelers van Binnenmaas had Rozenburg moeite. Ze verdedigde in de zone te ver bij hun directe tegenstanders vandaan en dat resulteerde in een snelle achterstand. In de derde minuut lag het balletje al in het netje achter Rozenburg doelman Silvio Spiessens. Over de linkerkant werd Vince Lissenberg afgetroefd op snelheid en kon Jannick van der Laan de 1-0 op het scorebord zetten. Een kwartiertje verder, in de 19e minuut, ging de bal op de stip. Misschien een wat makkelijk gegeven penalty door scheidsrechter Jeroen Noordhoek. Vince Lissenberg in de achtervolging op zijn tegenstander zag je de overtreding, ook al was die nog zo licht of misschien was het wel helemaal geen overtreding, aakomen. Vanaf 11 meter was Daan Leggedoor die voor 2-0 zorgde. Waren er dan geen lichtpuntjes voor de gasten uit Rozenburg op De Lange weide in Maasdam. Zeker wel. Lars Bekker, toegevoegd aan de selectie van de Rood Gelen, groeide uit tot één van de betere spelers aan de kant van Rozenburg. Lars Bekker is met 16 jaar de jongste speler van Rozenburg en vierde zijn basisplaats met twee doelpunten. Zoals in de 22e minuut toen Lars Bekker werd weggestuurd op snelheid door Bryan van der Laan, het overzicht bewaarde als een routenier en Binnenmaas doelman Thijs Botterhuis het nakijken gaf. Binnenmaas zag het gevaar en rechte de rug. En dan komen altijd de voetbalwetten om de hoek kijken. Een ploeg in de hoek waar de klappen vallen, zoals Rozenburg heeft het geluk ook vaak niet aan de zijde. Zoals in de 36e minuut toen een frommeldoelpunt bij de rechterpaal die de thuisploeg op 3-1 zette. Of het nu Lars Brinkman was of er nog een voetje van een Rozenburger aanzat werd niet duidelijk, maar Rozenburg wel naar de thee met een 3-1 achterstand. En het had nog erger gekund. In de 38e minuut haalde Vince Lissenberg de bal nog van de lijn.

Na de rust kwam Jordie de Groot voor Patrick Struijk op het middenveld en bleef Marnix Sonneveld in de kleedkamer achter voor Jeroen Brobbel. Brobbel ging spelen als rechterverdediger en Vince Lissenberg naar de linkerkant. Met Jeroen Brobbel een verdediger die dichter op zijn tegenstander speelt. Of de wisselingen in het elftal van Rozenburg ook te maken hadden met de wisselingen in de ploeg van trainer Michel van Noort, FC Binnenmaas? In de 52e minuut was het weer de jonge Lars Bekker die er een wedstrijd van maakte. Met een prachtig afstandschot passeerde hij voor de tweede keer de in Maasdam doelman Thijs Botterhuis. Rozenburg leek er toch nog in te geloven. De moegestreden Tim Bekker werd door Nauta gewisseld voor van een enkelblessure herstelde Bethslot Woldeamanuel. Zeker is de snelle terugkeer van Woldeamanuel in het team van Nauta een ander lichtpuntje voor Rozenburg. Binnenmaas had een beetje het geluk aan de zijde door een doelpunt met op z’n minst een luchtje van buitenspel. Eerst nog op de paal, maar daarna was Michel Mathilda die voor de 4-2 zorgde. Bethslot Woldeamanuel bracht Rozenburg terug in de wedstrijd in de 81e minuut, 4-3. Een gelijkspel hing in de lucht en Rozenburg wilde dat puntje. De Rood Gelen kregen zeker kansen, maar het offensief kwam te laat. Als Rozenburg een groter deel van de wedstrijd had gespeeld zoals in de slotfase had er zeker meer ingezeten. Rozenburg krijgt de doelpunten te makkelijk tegen. Als drie keer scoren in een uitwedstrijd niet genoeg is voor punten of een punt wordt het een lastig verhaal.

Aanvoerder Bryan van der Laan.

“Ik denk dat er drie cadeautjes tegen ons bij zitten. Volgens mij nog een eigen goal en die pingel. Onbegrijpelijk dat je daar een pingel voor geeft. Zo wordt het ook wel heel lastig voor ons. We beginnen weer niet goed aan de wedstrijd. We spreken af geen risico’s, eerste kwartier overleven. We moesten scherp beginnen en dan beginnen we zo aan de wedstrijd. Als je naar die pingel kijkt. Je ziet het gewoon aankomen. In mijn beleving raakt hij hem niet eens. Je zag nog twee stappen en hij gaat vallen. Dan kom je 2-0 achter en komen we nog goed op 2-1. Ik zag Lars (Bekker, red.) vertrekken en leg die bal goed weg, en hij maakte het prachtig af. Die tweede ook mooi, complimenten voor Lars die staat er gelijk. Mooi om te zien en goed voor de toekomst. Maar hij staat er nu ook en is pas 16 jaar. Die derde goal mag gewoon niet gebeuren, niemand in de buurt en hij vliegt er toch nog in. Dat gebeurt ons te vaak deze competitie. Geloof dat we al vijf eigen doelpunten hebben dit jaar, dat kan gewoon niet. Dan wordt het voetballend lastig. We spreken af dat de buitenspelers kort gedekt moeten worden en dat gebeurt gewoon niet. Je hebt het zelf ook gezien, zeker het eerste half uur, gebeurt gewoon niet, ze lopen er aan alle kanten overheen. Na de rust dan nog wel wat beter. We krijgen, zeker in de slotfase honderd procent kansen die gaan er niet in, overigens gebeurt dat wel vaker dit jaar. We moeten vooral naar ons zelf kijken, alhoewel ik wel het gevoel had dat de scheidsrechter zo af en toe een geelgroen shirt aan had. Laat ik zeggen dat we de scheids niet mee hadden. Twee tot drie cadeautjes op zijn naam. Normaal ben ik daar helemaal niet van, maar het was gewoon zo. Natuurlijk moeten we naar ons zelf kijken. We willen punten sprokkelen, maar het wil niet, het lukt niet, het valt niet onze kant op. We moeten vooral zelf in de spiegel kijken. We krijgen nu twee wedstrijden niet waar het kan, maar waar het moet.”

Foto’s: v.b.n.b. Bethslot Woldeamanuel, Nick de Bil, Patrick Struijk, Jeroen Brobbel en Lars Beker.