Van 29-31 juli is er op het modelvliegveld van Rozenburg weer een prachtig evenement als de Rozenburgers gastheer zijn van Hobby King Live. Na het succes van vorig jaar ook dit jaar weer een prachtige vliegshow. Ook voor het publiek leuk om deze modelvliegshow te bezoeken. Naast de demonstraties zullen er groepsvluchten zijn en zal er ook aandacht zijn voor het steeds populairder worden van het vliegen met Drones.

 

Dit jaar ook nachtvluchten

Op vrijdag en zaterdag zijn er ook nachtvluchten met de modelvliegtuigen. Samen met HobbyKing wil De Elektronica en Modelbouw Club Rozenburg er weer een vliegfeest van maken. Er komen piloten van uit de hele wereld naar de Landtong, maar zeker op zondag als er speciaal voor het publiek wordt gevlogen is het een prachtig vliegspektakel speciaal voor de inwoners van ons dorp en de wijde omgeving. De modelbouwclub is in 1972 opgericht. Begonnen als club waarbij het zelf bouwen van elektronische componenten voorop stond, is het accent in de loop der jaren verlegd naar het bouwen en vliegen van modelvliegtuigen en modelhelikopters. Natuurlijk is elektronica zeer belangrijk in de modelvliegsport, maar dit vormt niet meer de hoofd- activiteit van de club. Het bouwen wordt niet zozeer in clubverband gedaan, echter op de vaste clubavond (en natuurlijk op mooie vliegdagen), is steevast een schat aan ervaring aanwezig, zodat altijd goede bouw- en vliegadviezen gegeven kunnen worden, zo schrijft de club op haar website.

Het modelvliegveld ligt aan de Noordzeeweg op de Landtong van Rozenburg.

Gelegenheid tot parkerenis aan de overzijde van de weg tegenover het vliegveld. Het veld meet 90 bij 225 meter, waarvan 80 bij 200 meter regelmatig kort gemaaid wordt. De pits is verhard met tegels. Er is een clubhuisen er zijn toiletten.

voor meer informatie op www.modelvliegclub-emcr.nl.