Voor de SuperMoto coureurs gaat het seizoen bijna beginnen, poetsen, trainen, sleutelen, welk programma gaan ze rijden, wennen aan de aangebrachte verbeteringen van vorig seizoen of zoals bij de Rozenburger John Mooiman aan een nieuwe motor. Eind maart is de eerste wedstrijd, SuperMoto, in Lelystad en dan zal langzaam duidelijk worden of de voorbereiding resultaat heeft gebracht.

 

"Aan de voorbereiding zal het niet liggen", verteld John Mooiman ons als we met hem praten over het seizoen 2014. "Zo'n voorbereiding als dit jaar heb ik nog niet gehad. Het voelt ook prima. Moet wel regelmatig mijn rust pakken en het lichaam laten hestellen. Maar voor mij mag het seizoen beginnen, kan niet wachten." Na de openingstraining op het circuit van Spa Francorcham heeft John wat trainingsdagen gemaakt op het circuit van AMC Genk, de Horsenbergdam. Een circuit dat zowel een verhard deel heeft maar ook een hal met een zanderige ondergrond en springbulten en tafels. Een prima circuit voor de Rozenburger die al vroeg in het seizoen met de trainingen is begonnen. Best wel lastig omdat er in de omgeving van Rozenburg geen mogelijkheid is om te trainen. "Ik heb die training in Genk vooral gebruikt om op het cross gedeelte te trainen en dat ging gelijk goed. Ik heb dit jaar een nieuwe motor en daar moet je weer even 'EEN' mee worden. In Spa heb ik ook wel even met deze motor off road gereden maar dat was geen vergelijk met deze baan."

Meestal alleen

John heeft er voor gekozen om dit seizoen niet in een team te rijden maar meer als privé rijder aan het ONK SuperMoto deel te nemen. Lastiger dan in een team? "Eigenlijk geeft het alleen rijden meer rust. Niet de druk van het moeten presteren voor je team is wel meer relaxt gevoel", geeft John uitleg over zijn keuze. "Ik deed ook in het team al heel veel zelf. Je mist wel een beetje de gezelligheid, dat zeker. Ik heb meerdere sets banden dus die keuze maak je vooraf. Of regenbanden of slicks met bandenwarmers. Ja, en sleutelen deed ik toch hoofdzakelijk zelf. Als er tijdens de race iets gebeurt ben je toch gezien met of zonder hulp." Verder leeft John in zijn caravan de raceweekeinden. Een caravan die hij heeft aangepast aan de motorsport. Met een deur van achteren om de motor makkelijk naast zijn bedje te kunnen stallen. Natuurlijk ook gelijk een mooie gelegenheid om nog wat te eten te maken als door slecht weer buiten geen optie is. "

 

 

 

Marcel van Drunen / Spa Francorchamp

"Zaterdag ga ik nog trainen op het circuit van Landsard en krijg de training van de Marcel van Drunen. In de periode 1989-2003 verdiende Marcel zijn sporen in zowel de Europese als de WK motorcross (6e in 1991 red.). Drievoudig winnaar van de Duitse landskampioenschappen en Nederlands kampioen in 2001. In de SuperMoto was Van Drunen zeven keer kampioen van Nederland. Kortom een man waar ik nog wel wat van kan leren. Ik ben ook al twee keer op trainingskamp met Marcel van Drunen in Spanje geweest. Van dit soort trainingen wordt ik zeker beter. Het voorlaatste weekend ga ik weer naar België naar het circuit van Spa Francorchamp. En dan een weekje op krachten komen en gaat het echt beginnen. "

Wijzigingen in de indeling

"Er zijn wat wijzigingen in de indeling. Er komen wel een paar snelle jongens terug naar de nationale klasse. De euroklasse is vervallen en de snelste gaan over naar de Inters en de anderen komen terug naar de nationale klasse. Dus er komen een paar kanjers bij, we gaan het wel zien. Na twee wedstrijden kan je eigenlijk pas zeggen wat de mogelijkheden zijn dit jaar. De eerste wedstrijd is in Lelystad en de tweede op een industrieterrein in Zelhem, daarna moet je me nog maar eens vragen wat de mogelijkheden zijn. De snelste drie van vorig jaar gaan ook een klasse hoger rijden, Decaigny, Nieuwland en Harmsen. Dus het is nog een beetje afwachten hoe sterk het deelnemersveld wordt."

Arjan Schouten Dienstverlening

Dit jaar gaat John Mooiman onder de naam van het team Arjan Schouten rijden, AS Racing. Schouten gaat John Mooiman sponsoren. Arjan Schouten is geen onbekende in de motorsport. Zelf is Arjan inmiddels gestopt met het racen maar wil nog wel een paar jongens helpen in de motorsport. Naast John Mooiman zal hij ook Joshua Das, die in de interklasse rijdt, ondersteunen. Vorig seizoen was de laatste race van de man die bijna 25 jaar als coureur heeft gestreden en de nodige successen heeft behaald. Twee jaar geleden was hij nog tweede bij de SuperMoto in de Nationale klasse en vorig jaar nog tweede in de Euro klasse. Mooi gebaar van Schouten Dienstverlening uit de Wieringerwaard, die nu als sponsor van onder andere John Mooiman aan de motorsport verbonden blijft.

 

 

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 31st. .