Vorig jaar was het een Rozenburgs feestje in Zelhem bij de wedstrijd in het ONK SuperMoto. Mark ten Hoeve was in een supervorm en won de 1e manche en werd tweede in de 2e manche wat voldoende was voor de winst overall in Zelhem. Of het dit jaar weer een Rozenburgs feestje wordt moeten we afwachten. De kansen zijn er zeker, immers John Mooiman zal aan het vertrek staan in Zelhem en ook Rozenburger Nico Noordergraaf komt aan de start in het 'Groene hart van de Achterhoek'. John Mooiman op dit moment de beste motorcoureur in het 'Groene Hart van de Botlek en Europoort' en dan is de link snel gelegd.

Er zijn meer overeenkomsten tussen Zelhem en Rozenburg. Zelhem opgeslokt door Bronckhorst en Rozenburg door Rotterdam. Maar daar zullen de coureurs weinig van merken. Daar gelden andere belangen zeker voor John Mooiman. John staat in het ONK (Open Nederlands Kampioenschap) SuperMoto op plaats 3 in de totaalrangschikking, na een prima prestatie van de Rozenburger twee weken terug in Lelystad.

Circuit van Zelhem

Het is zondag de zevende keer dat er op het bedrijventerrein 'De Vinkenkamp' races worden gehouden die meetellen in het ONK SuperMoto. Het circuit in Zelhem is vooral een stratencircuit maar zal het stukje offroad niet ontbreken. Daar is de laatste dagen hard aangewerkt . Zo zal er een tafelberg, een echte wave en twee kombochten garant moeten staan voor een stukje spektakel in de tweede race van dit seizoen. "Altijd wel leuk om te rijden in Zelhem", verteld John ons een paar dagen voor de start in Zelhem. "Een snelle baan met toch nog wel een behoorlijk stukje offroad. Ik heb er al zes keer gereden, maar zo'n stratencircuit is altijd een beetje afwachten hoe het loopt. En het offroad gedeelte wordt elke keer opnieuw aangelegd, kijken hoe dat gaat. Deze week niet echt een goede voorbereiding, beetje druk en daardoor weinig conditietraining kunnen doen. Keertje wezen zwemmen en voor het weekend nog wat mountainbiken op de route op de Landtong. Motortrainingen zitten er niet in voor zondag. Tot vrijdag moet ik werken en ga dan zaterdag rond de middag op pad naar Gelderland. Dan is het een beetje het normale ritme voor een race. Zondagochtend de training daarna de kwalificatie en dan de wedstrijden. Beginnen rond het middaguur", kijkt John vooruit naar de tweede race van het ONK.

Wat zijn de verwachtingen

"Top drie was natuurlijk super in Lelystad maar toch weer even afwachten hoe het gaat. Zelhem is toch weer wel een ander circuit. Maar top vijf daar ga ik wel voor. Na Zelhem maar eens kijken hoe we er dan voorstaan. Misschien dat dan duidelijk wordt of Lelystad een uitzondering was."

De concurrentie komt uit de buurt, Renzo van de Hoek. De winnaar van Lelystad rijdt bij het team waar John vorig seizoen ook deel vanuit maakte, Team Rockanje. Maar ook met routenier Oege de Jong reken je niet zomaar af. "Renzo gaat heel hard, daar moet het op de rechte stukken het gas er lang ophouden en laat remmen om een kansje te maken. Maar ook Nico Noordergraaf hier uit het dorp is een snelle jongen", vertelde John nog. "Ik ga zondag mijn best doen."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's Tamara Mooiman

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 31st. .