In Bilstain had John Mooiman zich wel weten te classificeren voor de A-groep van de Belgian Cup, iets wat hem de vorige week in Florennes nog niet lukte. Als we goed naar John luisteren best een pittig circuit, met redelijk wat off-road stukken in het circuit. "Ik heb toch wel met verstand gereden", vertelde John. "Uiteindelijk rij ik voor het Nederlands kampioenschap en niet voor de Belgian Cup. Er zat ook nog een dubbelsprong in het parcours die heb ik aan me voorbij laten gaan. Het lukte ook niet echt moet ik zeggen en dan moet je opzeker gaan en op tijd op de rem anders vlieg je er vanaf."

 

Heel blijven was de boodschap

"Zaterdag verliepen de trainingen eigenlijk nog niet naar wens. Moest een beetje wennen aan de baan en ik had er voor gekozen om op slicks te blijven staan. De baan was wel wat nat maar slicks was een bewuste keuze. Uiteindelijk ben ik naar België toegegaan om ervaring op te doen en te trainen om beter in het ONK (Open Nederland Kampioenschap) te kunnen presteren. De baan was wel wat nat dus wat eerder op de rem om niet onderuit te gaan. Geen onverantwoorde risico's. Uiteindelijk moet ik er in Boekel staan, dus in het achterhoofd was heel blijven wel een beetje de boodschap. Op zondag ging de training een stuk beter, althans ik kon me wel classificeren voor de A-groep."  

De start liep wel lekker in de 1e manche

"Ik stond op de tweede rij van achteren door een niet goede kwalificaties. Weliswaar in de A-groep maar toch. Moest starten van plaats 32 of zo. Na de eerste ronde kwam ik als 19e door, dus daar had ik veel gewonnen. Maar goed er zit een dubbel in het parcours die ik aan me voorbij heb laten gaan. Dat scheelt natuurlijk wel gelijk een paar seconden per sprong. Waar ik ging remmen houden de snelle jongens het gas erop, dan kom je niet echt voorin. Ik heb het al eens meer verteld maar die Belgen houden het gas er gewoon op, die gaan gewoon hard en met Boekel in mijn achterhoofd wilde ik er in ieder geval niet vanaf vliegen. Rijders met wat meer crosservaring waren toch wel in het voordeel afgelopen zondag. Maar ik was zeker niet ontevreden werd 23e in de eerste manche."

Ook in de 2e manche had ik een goede start

"In België start je ook in de 2e manche weer op je kwalificatietijd. Dus weer achteraan. (In Nederland start je op de plaats van de 1e manche red.). Er was een valpartij waar ik langsheen kon en zat al als 14e bij de eerste bocht. Met die sprongen heb ik wel wat last van mijn nek opgelopen. Je maak dan soms klappen dat je vering helemaal onderin komt en dan is de rest voor je lichaam. Dat is knap vermoeiend. Ook had ik wat last van mijn polsen. Ik heb er één gebroken een paar jaar terug en daar zit nog een schroef in. Misschien moet die er toch maar eens uit. Na dit seizoen eens met de dokter overleggen. Maar allemaal geen excuus die Belgen gingen gewoon loeihard. En met die dubbelsprong verloor ik te veel tijd. Uiteindelijk mocht ik in de troostfinale rijden en eindigde op een vijfde plaats. Over het geheel ben ik niet ontevreden. Best veel geleerd zeker bij het crossgedeelte. Hopen dat we dat in Boekel kunnen laten zien."

Het zijn drukke tijden voor John Mooiman. Morgen, woensdag, staat er een training met Marcel van Drunen op het programma en op donderdag weer richting België voor de wedstrijd in Spa/Francorchamp. Zaterdag wordt de wedstrijd verreden en op zondagmorgen vroeg staat John alweer aan de start van de Bergentocht tegen Kanker in Gelderland waar hij voor het goede doel op de mountainbike zijn kilometers zal rijden. Maar alles staat in het teken van Boekel waar John de inhaalrace moet inzetten om het verloren terrein van de lekke band in Zelhem goed te maken. Naar aanloop van Spa-Francorchamp wordt het trainen met de nummer 1 in het ONK Renzo van der Hoek, buiten de wedstrijden gewoon maatjes. De Hoogvlieter weert zich ook kranig tijdens het Belgisch geweld om de Belgian Cup en rijdt regelmatig met de snelste mee. De te kloppen man in het ONK SuperMoto in Nederland?

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 31st. .