Het worden drukke weken voor Maaike de Waard die samen met Jesse Puts, Ranomi Kromowidjojo,Femke Heemskerk, Arno Kamminga, Kyle Stolk en Thom de Boer ook aan de start zal staan van de tweede serie WorldCupWedstrijden. Tussendoor komt Maaike nog wel even terug naar Eindhoven om daar verder te trainen. En zal ze ongetwijfeld ook nog wel naar Rozenburg komen. Vandaag is Maaike vertrokken naar Hongkong.

“Er komt een heel leuke maar ook drukke periode aan”, vertelde Maaike voor ze naar Hongkong vertrok met de Nederlandse zwemploeg. “Na het WK Boedapest, mocht ik deelnemen aan de worldcup-wedstrijden in Moskou, Berlijn en Eindhoven en dat ging best goed. En …… ik mag nu ook met de andere wereldcupwedstrijden meedoen. Dat is allemaal "korte baan", superleuk!! We vertrekken vandaag naar Hongkong en daar hebben we een wedstrijd van 2 dagen (30 sept. en 1 okt.) Daarna gaan we gelijk door naar Doha, waar we dan 4 en 5 oktober een wedstrijd hebben. Bij deze wedstrijden zwem ik sowieso de 50 rug, 100 rug, 50 vlinder en 50 vrij, en misschien nog een andere afstand maar dat kunnen we op de wedstrijd zelf bepalen.” Na de wedstrijden in Doha de hoofdstad van Qatar, komt Maaike weer naar Nederland. Bij Swimcup in Aken zal Maaike niet starten maar wel weer op 22 en 23 oktober in Amsterdam.

“In November ga ik dan weer "op reis" voor 3 worldcup-wedstrijden. Beijing (10 en 11 november), dan Tokyo (14 en 15 november) en als laatste Singapore (18 en 19 november). En dan weer even thuis, om nog voor te bereiden op het EK-korte baan in Kopenhagen (13 - 17 december). Daarna is er nog het NK korte baan van 21-13 december in Hoofddorp. Ben wel benieuwd hoe dat allemaal gaat. Ik heb nog nooit zoveel wedstrijden in het buitenland gehad; spannend, maar waarschijnlijk ook vermoeiend. Het wordt veel reizen, misschien ook nog last van een jetlag. Maar lijkt me wel erg leuk!!”

Drukke tijden dus voor de Rozenburgse topsportster, die niet alleen meer bij de beste van Nederland behoort maar ook aan de poorten van de wereldtop klopt. Ze kan zich gaan meten met de allerbesten van de wereld en niet alleen meer op de rugslag haar specialiteit. Ook op de vlinderslag is Maaike inmiddels een zwemster om rekening mee te houden. WorldCup, EK en NK zijn wedstrijden waar Maaike zich kan laten zien. En ze gaat nu al even naar Tokyo de stad waar de volgende Olympische spelen worden gehouden, voor Maaike een doel en een droom te gelijk. Maar om daar te komen moet Maaike natuurlijk ook prestaties neerzetten op de tussenliggende EK’s en WK’s. De komende maanden gaan we Maaike volgen in alle hoeken van de wereld.

 

Foto's: Met dank aan Leon de Waard