Afgelopen weekend was Maaike de Waard in St Petersburg om mee te doen aan een internationaal toernooi. Moeilijk om na het prachtige weekend bij de Amsterdam Swim Cup weer te vlammen en prestatie te leveren. Toch was de Rozenburgse er weer dicht bij en heeft weer prachtige prestaties geleverd. Het International Vladimir Salnikov Cup Swimming Tournament kwam wel heel dicht na de Swim Cup. Maar voor de jonge Rozenburgse weer een prachtige ervaring.

Vrijdag waren de series en de finale van de 50 meter rugslag. Maaike zwom in de series 27.80 en kon zich maar net plaatsen voor de finale. Op haar 'ding' zoals ze zelf de 50 rug noemt, werd ze in de finale 4e met een tijd van 27.28 dicht bij haar PR van 28.15. De Hongaarse Katinka Hosszu werd eerste in een tijd van 26.66. Maaike bleef in de finale 3 Russinnen voor en ook haar teamgenoot Ranomi Kromowidjojo die op de 7e plaats eindigde.

Op zaterdag startte Maaike nog op de 100 meter rugslag en de 50 meter vlinderslag. En ook kwam ze nog aan de start van de mix estafette samen met Moniek Nijhuis, Kyle Stolk en Sebastiaan Verschuren. In de finale van de mixestafetten kwamen de Nederlanders op een sterk bezet toernooi tot een 5e plaats. Het verschil met de winnaars, een Russische ploeg uit Moskau was een seconde en dat is in de zwemsport best nog veel.

? ? ?

Op de 100 meter russlag liep het niet voor Maaike de Waard. Ze werd in de series 13e en dus geen finale plaats voor de Rozenburgse. Op de 50 vlinder ging het beter. Ze ging als 4e naar de finale en pakte daar de 6e plaats met een tijd van 26.79. De Nederlandse Inge Dekker won in St Petersburg met een tijd van 25.11. Er was nog meer succes voor de Nederlandse ploeg. Op de 50 vrije slag won Ranomi Kromowidjojo en werd Inge Dekker tweede. Femke Heemskerk werd op de 100 vrij eerste met Ranomi op de tweede plaats. Ook waren er eerste plaatsen voor Moniek Nijhuis. (zie tabel voor alle finaleplaatsen)