Voor Wesley Kreder zijn het drukke tijden. Zijn ploeg Roompot draait een dubbel programma dus veel wedstrijden in het voorjaar. Voor Wesley Kreder wedstrijden op zijn lijf geschreven met ook kansen alhoewel een overwinning, de kers op de taart, voor Wesley en ook zijn ploeggenoten nog niet was weggelegd. Wel steeds voorin maar er kan er maar één winnen en die had in dit prille seizoen 2015 geen oranjetricot van Roompot aan.

 

Vrijdag, 20 maart, staat Wesley Kreder aan de start van Handzame Classic en op woensdag 25 maart in Dwars door Vlaanderen. Wedstrijden waar Wesley Kreder wel eens voor een verrassing kan gaan zorgen. Wesley heeft zich in de afgelopen koersen laten zien waar mogelijk, maar de beloning ontbreekt nog. In Dwars door Drenthe was een 9e plaats de beste klassering tot nu toe, maar ook de 10e plaats in de eerste etappe van de 3 daagse van Vlaanderen was een meer dan goed resultaat. In de 3 daagse van Vlaanderen was er op voorhand geen goede eindklassering omdat er op de eerste dag een proloog (tijdrit) moest worden verreden. Staat Wesley Kreder bekend als een alleskunner is een race tegen de klok niet echt zijn ding. Eendaagse wedstrijden en ook in de kleine ronden is het toch vaak niet het algemeen klassement maar succes in een etappe zijn specialiteit.

Driedaagse van West-Vlaanderen

In de proloog, een tijdrit over 7 kilometer, verloor Wesley Kreder 1:02 en werd 161e in de rangschikking. Extra, misschien toch wel nadelig bijkomstigheid, kon de ploeg van Roompot voor het eerst op de speciale tijdrit fietsen rijden en daar nog niet meegetraind. Met een gemiddelde van bijna 47 kilometer niet slecht maar de specialisten gaan nog eens 6 kilometer per uur sneller. Anton Vorobyev werd winnaar met een gemiddelde van 52:830 km. In de eerste etappe, die door Yves Lampaert van Etixx - Quick Step werd gewonnen bleef een kopgroep van 5 man weg en zat Wesley Kreder in een groep op 4 seconde en sprintte naar een verdienstelijke 10e plaats. In de tweede etappe zaten er ploegmaten van Wesley vooruit en eindigde Wesley op plaats 64. Op de website van Roompot liet ploegleider Michael Boogerd weten toch niet helemaal tevreden te zijn. Dan had hij het natuurlijk niet over zijn beste man in de etappe maar over de koers van de hele ploeg.

Weekend Drenthe

Afgelopen zaterdag in de Ronde van Drenthe werd Wesley Kreder 33ste op 37 seconde, in de derde groep. Zijn zesdaagse maatje Jesper Asselman zat in de kopgroep en werd vierde. Op zondag stond Wesley weer aan de start in Drenthe samen met Berden de Vries reed hij beide dagen in Drenthe, bijgestaan door 6 nieuwe krachten. Wesley kwam als 9e over de streep en werd de beste Roompot renner. In de slotfase probeerde Kreder nog wel alleen weg te komen maar werd teruggehaald door de sterk rijdende Italianen van Southeast. Manuel Belletti won de sprint en de wedstrijd met overmacht.

Handzame Classic en Dwars door Vlaanderen

Op vrijdag 20 maart om 12:15 uur wordt het startsein gegeven voor wat waarschijnlijk een wedstrijd die, ook wel als sprintklassieker te boek staat, in een massasprint zal worden beslist. Alhoewel het met de wind behoorlijk kan spoken aan de kust van België. Een koers waar in de polders bij een strak windje in waaiers zal worden gereden en wordt het dringen om er voorin bij te zijn. Niet alleen waaierrijden in deze koers en staan er zo halverwege de koers een aantal fikse heuvels, kuitenbijtertjes, op de route. En hoe kan het ook anders in België worden de kasseistroken niet vergeten. Vorig jaar was het een massasprint waar Theo Bos tweede werd. Of er dit jaar een groep vooruit kan blijven met nog 3 plaatselijke ronden van 17 km lijkt niet voor de hand te liggen.

Op 25 maart wordt Dwars door Vlaanderen gereden ook daar staat Wesley Kreder op de voorlopige deelnemerslijst. Of er voor Wesley of zijn ploeg Roompot vroeg in het seizoen al een kers op de taart in het verschiet ligt?

 

 

Foto's: Met dank aan Wesley Kreder

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Friday the 17th. .