Op de eerste dag van de Europese Kampioenschap korte baan in het Deense Herning was er naast de bronzen medaille voor Moniek Nijhuis ook succes voor de Rozenburgse Maaike de Waard. In de series donderochtend (12 dec.) plaatste Maaike zich als 18e voor de halve finale met een tijd van 1:00:97.

Omdat er in Herning wordt gezwommen in 10 banen, in plaats van de gebruikelijke 8, voor Maike dus een plaats in de halve finale. De beste tijd in de series was voor de Deense Mie Oe. Nielsen, met een tijd van 58:04.

 

 

 

Mie Oe. Nielsen dicht bij het EK record

In de halve finale zwom Maaike in de eerste serie en kwam, in de buitenbaan, uit op een tijd van 59:31. Die mooie tijd van 59:31 is de 9e tijd en leverde een plaats op in de finale van de 100 meter rugslag. Die finale wordt op vrijdag (13 dec.) middag/avond gezwommen. De snelste tijd in de halve finales was ook voor de Deense Mie Oe. Nielsen met 57:09. Het europees record staat op 56:36 dat wordt dus voor de Denen ook spannend in de finale.

 

Morgen, vrijdag 13 december, komt Maaike ook uit op de 50 meter vlinderslag. Vanaf 9:30 uur zijn de series. Maaike start in de 4e serie en heeft haar PR staan op 26:39. Een tijd die op voorhand goed moet/kan zijn voor een plaats in de halve finale.

 

 

Programma niet gunstig voor Maaike

Het programma en de prestaties van Maaike lopen niet helemaal synchroon. De coaches zullen ook nog eens na moeten denken waar de voorkeur naar uitgaat. Als Maaike door de series heen komt wordt het lastig. De halve finale 50 meter vlinderslag en de finale 100 meter rugslag liggen qua tijdstip wel heel dicht bij elkaar. Amper tijd om te herstellen. Maaike moet natuurlijk eerst door die series van de 50 meter vlinderslag heen komen voor er een echt probleem ontstaat.

 

 

Op Eurosport is het vanaf 15:45 uur te volgen. Eerst een samenvatting van de series en vanaf 16:30 uur live uit Herning.