Rozenburgse Maaike de Waard kan tevreden terug kijken op het EK korte baan in het Deense Herning. Op de 100 meter rugslag wist de talentvolle zwemster de finale te bereiken en eindigde op een fraaie 10e plaats met een tijd van 59:53. Maaike zwom ook de 50 meter rugslag in Herning en daar wist ze de halve finale te bereiken.

Met een tijd van 27:61, die ze zwom in de eerste halve finale, zag het er nog even naar uit dat ze ook op de 50 meter rug de finale zou gaan halen maar in de tweede halve finale ging het verschrikkelijk hard en moest Maaike uiteindelijk genoegen nemen met een 14e plaats men kwam net te kort voor de finale. Maar weer een prestatie van formaat voor het jonge talent uit Rozenburg.

Programma gooide roet in het eten

Ook op de 50 meter vlinderslag was Maaike ingeschreven, maar die wedstrijd moest ze laten lopen omdat de finale van de 100 meter rug en de eventuele halve finale van de 50 meter vlinder binnen een half uur op het programma stond. Het zwemmen van de series had dan ook verder geen zin en moest Maaike zich voor die discipline afmelden. Het vierde nummer waarvoor Maaike aan de start verscheen was de 4 X 50 meter estafette. Helaas werd Nederland op dat nummer gediskwalificeerd.

Mooi toernooi

Maaike de Waard kan terug zien op een prachtig toernooi. Als 17 jarig meisje bij de top van Europa is een prestatie om trots op te zijn. In het medailleklassement eindigde Nederland op plaats 8 met 2 maal Goud voor Ranomi Kromowidjojo  en 4 maal brons. Op de 4x50 meter vrije slag voor gemengde teams. Ranomi Kromowidjojo, Mike Marissen, Sebastiaan Verschuren en Inge Dekker kwamen tot een tijd van 1.30,62. en Brons was er eerder voor Moniek Nijhuis (50 meter schoolslag), Inge Dekker (50 meter vlinderslag) en Sharon van Rouwendaal (800 meter vrije slag). Van de Rozenburgse Maaike de Waard gaan we zeker nog meer horen.