De pony Gina is pas één jaar onder het zadel en dan nu al twee keer op het Nederlands kampioenschap in haar klasse. Een geweldige prestatie van Rozenburgse topamazone Ezra Boer. Afgelopen zaterdag in Ermelo in de klasse L2 werd Ezra Boer zesde. Voor Ezra niet het enige paard/pony waar ze successen mee boekt. Ook met haar paard Zoé, in de klasse Z2 heeft ze bewezen mee te kunnen in de top van de paardensport.

 

"We zijn al op vrijdag naar Ermelo gegaan. Dat is best wel een groot centrum en kon Gina daar op stal staan", vertelde Ezra. "Voor dat we naar Ermelo zijn gereden nog even met haar gereden en dat voelde best allemaal goed. Zelf ben ik wat later naar Ermelo gegaan, Gina stond toen daar al op stal. Zenuwachtig was ik eigenlijk niet zo, noem het maar gezonde spanning. Het is toch een Nederlands kampioenschap."

Hoe ziet zo'n dag er uit?

"Al vroeg de baan verkennen, zodat Gina alvast wat kon wennen. Daarna moest ze lekker op stal zodat ze rustig is voor zo'n wedstrijd. Dan zo'n veertig minuten voor de wedstrijd ga ik dan losrijden. Dan wil ik eigenlijk alleen mijn moeder in de buurt hebben. Het was in de die bak heel druk met allemaal pony's. Dat is voor Gina niet echt ideaal. Alles is nog nieuw en spannend voor Gina. Maar was toch wel tevreden met hoe het eindplaatje er uit zag. Zodra ik voor de wedstrijd op de pony ga, sluit ik me af van alles en iedereen. Dan kom je in de wedstrijdring en dan is zo'n pony gelijk weer helemaal alleen en daar moest ze ook wel weer aan wennen. Er was ook een baby langs de kant, en elke keer als die ging huilen begon Gina te hinniken. Dat was wel storend. Het was net een bommetje wat onder je zit en die je dan precies moet vertellen wat jij wil. Als een pony dan wat anders wil kan dat lastig zijn. Maar eigenlijk nu wel de tweede wedstrijd waar ik haar goed kan sturen. Ik wist voor de wedstrijd dat het heel onvoorspelbaar zou zijn. Gina was te gespannen om er meer uit te halen. Als ze meer braaf en ontspannen was geweest misschien een top 3 plaats., maar nu ben ik erg tevreden met de 6e plaats. Was een lastige wedstrijd altijd bezig, nooit een momentje van er gaan een paar passen vanzelf. Gina zit nog maar één jaar onder het zadel en dit was al haar tweede NK. Dus we kunnen de lat niet erg hoog leggen, de pony moet ook wennen."

Hoe nu verder met Gina?

"Zo'n jonge pony mag ook niet zo snel door dus ik kan nu wel snel door de M klasse willen maar dat heeft niet zoveel zin, daarna moet je toch wachten. Dus we gaan rustig door met Gina. IK wil uiteindelijk wel met Gina naar de Z2 toe. We gaan weer de kring- en regiowedstrijden rijden en het doel is weer naar het NK. Met Gina was ik op het NK in de L1 2e en nu 6e best heel goed voor een jonge pony. Ik vind het gewoon heel leuk dat ik deze pony mag rijden en eigenlijk binnen een jaar al naar dit niveau mag. Vanaf april gaan we naar de M1 en een paar mooie wedstrijden uitzoeken. We rijden niet meer alles we gaan een mooi programma samenstellen."

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .