De 52e Trofeo Sette Colli Internazionali d’Italia  in Rome, mooie afsluiting wedstrijdcyclus voor Maaike de Waard. Een wedstrijd waar ze de 50 meter rugslag moest missen, omdat die wedstrijd werd gezwommen op de reisdag vanuit Barcelona naar Rome, maar op de 50 vlinderslag sneller zwom dan ooit. Op de 50 vlinder behaalde ze een finaleplaats en zwom met 26.68 een nieuw persoonlijk record. De afgelopen dagen een nieuwe ervaring voor Maaike meerdere wedstrijden snel achter elkaar en ook nog openluchtbaden.

 

Na de wedstrijd in Barcelona, stapte Maaike vrijdag de 12 juni met de andere leden van de Nederlandse zwemselectie in het vliegtuig naar Rome, voor deelname aan de 52e , Trofeo Sette Colli Internazionali d’Italia  in Rome. Op zaterdag, 13 juni, stond ze aan de start van de 100 rugslag. Het waren spannende series. De tijden van de deelnemers verschilden niet veel van elkaar en de concurentie was groot. Maaike eindigde in de series op een gedeelde 10e plek, waardoor ze ook weer in de middag van start mocht in het finaleprogramma. Tijdens deze finale zwom ze een prima race, en finishte in 1:02.88, haar beste tijd 100 rug, in deze wedstrijdcyclus. Dit leverde haar een 11e plek op: ”Wederom sneller” was haar conclusie.

Zondag de 14e startte Maaike op de 50 vlinderslag. Er was veel interesse van toppers op de 50 vlinderslag, want naast Ranomi Kromowidjojo en Inge Dekker, stond ook Sarah Sjostrom, aan de start. Maaike startte in de laatste serie en verbaasde zichzelf met haar eindtijd: 26.83.. bijna haar PR ( 26.73). Bij de einduitslag bleek deze tijd een 7e plek op te leveren in de A-finale. In de finale was Maaike in goed gezelschap; Inge Dekker, Thérèse Alshammar, Sara Sjoestrom,  Melanie Henique, allen WK-finalisten Barcelona 2013, stonden op het startblok. Maaike zwom voor wat ze waard was en tikte aan in een tijd van 26.68..... sneller dan ooit! Deze tijd leverde een prima 6e plek op in de eindrangschikking.

"Een mooie afsluiting van serie trainingswedstrijden in buitenbaden", vertelde Maaike vlak na de wedstrijden in Rome. "Ik heb veel kunnen zwemmen en veel geleerd; elke keer weer opladen en concentreren,  om mijn beste race weer te zwemmen. Het was ook motiverend, dat elke volgende race, weer een betere tijd opleverde, ook al was het geen PR. (op de rugslag red.). Er zat stijgende lijn in en de laatste dag vond ik wel een mooie afsluiting"

 

 

Foto's: Met dank aan Aad van Groningen, teammanager Topzwemmen KNZB

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .